Duurzaam alternatief

Altijd je assortiment op orde

Wil je je assortiment op orde krijgen? Dan moet je niet alleen op tijd een inventarisatie maken van single use plastics in je voorraad, maar ook op zoek gaan naar een duurzaam alternatief dat past bij het doel en de uitstraling van je product. Zo voorkom je een onbruikbare restvoorraad en heb je op tijd genoeg keuze voor je klant. 

Kiezen voor het duurzame alternatief

Bij het kiezen van het juiste duurzame alternatief gaat het dus niet alleen om de biologische afbreekbaarheid, maar ook voor welke toepassing je bepaalde grondstoffen gaat gebruiken. Het is dan belangrijk om te kijken naar de houdbaarheid van je product en of temperatuur een rol speelt. Bovendien is het goed om te kijken wat voor jouw bedrijf het belangrijkste is: een kom van suikerriet is duurzamer dan eentje van hout, maar heeft een andere uitstraling.

We hebben een handig overzicht gemaakt van alle beschikbare duurzame alternatieven per grondstof. In deze lijst kun je eenvoudig zien welke grondstof het beste past bij jouw product.

alternatieve grondstoffen milieuvriendelijk ecologisch duurzaam groothandel leverancier

Bekijk en vergelijk duurzame disposables

Download eenvoudig onze catalogus voor een compleet overzicht van ons duurzame assortiment. Wil je de alternatieven goed beoordelen?  Vraag dan een gratis proefpakket aan. Hierin vindt u diverse samples van duurzame alternatieven voor de single use plastics die verboden worden. 

Alles over de nieuwe SUP-wetgeving verzameld

Abena heeft alle belangrijke informatie rondom de nieuwe ‘single use plastics’ wetgeving verzameld. De informatie hebben we verdeeld in vier centrale thema’s. Je bent nu in het thema ‘Assortiment’. Klik hieronder door naar één van de andere thema’s. 

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Wetgeving

Dit moet je weten over de wet

milieuvriendelijke verantwoordelijke duurzame producten

Assortiment

 Je assortiment op orde

alternatieve ecologische duurzame producten

Kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

toelichting biologische afbreekbare producten assortiment hulp aan klanten

Voorlichting

Zo licht je je klanten voor

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heb je vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult.

 

Ga terug naar de Think green beginpagina