Hoge kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

De vraag naar duurzame alternatieven voor plastic groeit enorm. Dat is natuurlijk heel fijn, maar als groothandel is het vaak lastig om de kwaliteit van eventueel nieuwe aanbieders en hun producten te controleren. We geven je graag wat tips waar je op moet letten bij het beoordelen van een leverancier.

Kwaliteit is belangrijk

Een constante productkwaliteit is belangrijk voor de betrouwbaarheid van je bedrijf. Daarom is het handig waneeer een leverancier altijd de kwaliteit kan waarborgen. Zeker omdat disposables vaak in het buitenland worden geproduceerd. Hierdoor is er niet alleen sprake van een verschil in taal en cultuur, soms is er ook een verschil in de definitie van kwaliteit. Wat ergens anders goed genoeg is, is hier misschien onder de maat.

1: Kies een leverancier die ter plekke controles uitvoert

Door op zoek te gaan naar leveranciers met kantoren in de productielanden heb je meer zicht op kwaliteit. Deze leveranciers kunnen ter plekke controles voor je uitvoeren voordat een zending getransporteerd wordt. En dat geeft zekerheid.

kwaliteitscontrole abena reseller milieuvriendelijke inspectie

2: Stem milieudoelstellingen af met je leveranciers

Door het duurzaamheidaspect door te voeren in je gehele bedrijfsketen, wordt je boodschap en identiteit krachtiger. Het is daarom belangrijk te weten in hoeverre je leverancier bezig is met duurzaamheid. Zijn ze bijvoorbeeld bereid om zich aan te passen aan de doelstellingen die voor jou belangrijk zijn?

3: Vraag naar milieucertificeringen

Door inzicht te krijgen in de milieucertificeringen van je leverancier, waarborg je de productkwaliteit. Zeker nu er steeds meer aanbieders op de markt komen, is het belangrijk om inzicht te krijgen en controle te houden over de bijdrage die uw leverancier levert aan het milieu.

Abena Re-Seller als leverancier

Abena Re-seller behoort tot de Abena Groep, een Deens familiebedrijf dat is opgericht in 1953. Wij leveren al jaren met veel succes disposable producten aan voedselverwerkende bedrijven, schoonmaakgroothandels, horeca en groothandels in de beautybranche. Met onze kennis over duurzame alternatieven voor plastic zijn we klaar voor de toekomst. 

Ervaring die telt

Jaren geleden wisten we al dat de wereld van disposables ging veranderen. We zijn toen op tijd de zoektocht begonnen naar duurzame, betaalbare alternatieven voor plastic. Dat loont: inmiddels hebben we een compleet assortiment aan duurzame producten samengesteld. Zo zijn we klaar voor de toekomst.

Altijd verzekerd van kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk. Daarom zijn onze gecertificeerde kwaliteitscontroleurs actief op de plaatsen waar je disposables gemaakt worden. Ze spreken de taal, kennen de bedrijfscultuur en zorgen dat kwaliteitsinspecties goed verlopen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heb je vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult.

team reseller abena

Alles over de nieuwe SUP-wetgeving verzameld

Abena heeft alle belangrijke informatie rondom de nieuwe ‘single use plastics’ wetgeving verzameld. De informatie hebben we verdeeld in vier centrale thema’s. Je bent nu in het thema ‘Kwaliteit’. Klik hieronder door naar één van de andere thema’s en kom alles te weten over de nieuwe wetgeving.

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Wetgeving

Dit moet je weten over de wet

milieuvriendelijke verantwoordelijke duurzame producten

Assortiment

 Je assortiment op orde

alternatieve ecologische duurzame producten

Kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

toelichting biologische afbreekbare producten assortiment hulp aan klanten

Voorlichting

Zo licht je je klanten voor

 

Ga terug naar de Think green beginpagina