Cleaning

In welke sector u ook werkzaam bent, een schone en veilige werk- en leefomgeving is een essentieel onderdeel voor een goede bedrijfsvoering. Bent u bijvoorbeeld distributeur of producent van voeding of dranken, dan heeft u te maken met HACCP en de Hygiënecode. Een belangrijk onderdeel hiervan is reiniging en hygiëne, zodat de veiligheid van eten niet in gevaar komt.

Voor de schoonmaakbranche zijn termen als duurzaamheid en veiligheid erg belangrijk. Schoonmakers komen namelijk dagelijks in contact met dergelijke middelen- en materialen, waardoor o.a. huidproblemen en ergonomische klachten op de loer liggen.

Het gebruik van de juiste reinigingsmiddelen- en materialen is daarom ontzettend belangrijk. 

Belang van schoonmaak

Schoonmaken, poetsen of reinigen; hoe je het ook noemt, door schoon te maken neem je vervuiling weg. Of u nu levert aan de horeca, schoonmaakbedrijven of werkzaam bent in de voedselverwerkende industrie. Het verwijderen van vuil en micro-organismen is essentieel om de verspreiding van virussen, schimmels en bacteriën te voorkomen.

desinfectie producten abena reseller

Reiniging en desinfectie

Per segment gelden andere regels en dienen verschillende producten gebruikt te worden, wij denken graag mee welke producten noodzakelijk zijn en we houden deze zo compact mogelijk. Vaak is reinigen (het verwijderen van vuil en onzichtbaar organisch materiaal) voldoende en is desinfecteren (doden of inactiveren/reduceren van micro-organismen tot een aanvaardbaar geacht niveau).

Puri-Line, dé oplossing voor duurzame reiniging!

Puri-Line bestaat uit een unieke lijn kwalitatief hoogwaardige moppen en microvezeldoeken. De Puri-Line producten zijn goed voor het milieu maar ook voor de mensen die ermee werken. Het zijn altijd veilige producten, zonder gevaarlijke stoffen, veroorzaken geen allergieën of huidirritaties en zijn niet schadelijk bij inademing.

Schoonmaakdoeken

Duurzaamheid en hygiëne zijn thema’s die erg actueel en belangrijk zijn. Of u nu werkzaam bent binnen de schoonmaak, horeca of voedselverwerkende industrie. Bij Abena Re-Seller willen we graag een bijdrage leveren om infecties en kruisbesmettingen te voorkomen met duurzame oplossingen. 

Om een ruimte of oppervlak op de juiste manier te reinigen of desinfecteren, is het naast de juiste reiniging- en desinfectiemiddelen, belangrijk dat je een goed werkend schoonmaakdoek gebruikt. 

Afhankelijk van de schoonmaakmethode wordt er gebruik gemaakt van een tweetal doeken, namelijk schoonmaakdoeken en microvezeldoeken:

microvezel doeken

Puri-Line Micro Soft microvezeldoek

De kwalitatief hoogwaardige microvezeldoek verwijdert 99,9% van de aanwezige bacteriën. Deze meest kwalitatief hoogwaardige doek in het assortiment is een zachte, gebreide doek waardoor deze nauwelijks krimpt. Uitstekende vuilopname voor een schoon eindresultaat. De Soft-serie is verkrijgbaar in 4 kleuren voor herkenbaar gebruik in verschillende ruimtes. Verkleint zo het risico op kruisbesmetting. Garandeert een minimaal aantal wasbeurten van 500 keer.    

De doek is 40 x 40 cm en kan gevouwen worden tot 16 vlakken van 10 x 20 cm. Zo kan er steeds met een schoon vlak worden gereinigd. Na gebruik de doek op minimaal 60 ℃ wassen.  

Onze microvezeldoeken beschikken over het Nordic Ecolabel. Dit is een garantie dat een product in alle fasen van zijn levenscyclus voldoet aan de hoogste kwaliteits-, gezondheids- en milieueisen.

Lavette Super en J-Cloth Plus Biodegradable

De Lavette Super en J-Cloth Plus biodegradable zijn kwalitatief hoogstaande schoonmaakdoeken welke ideaal zijn voor het gebruik in restaurant, kantines en keukens.

Lavette Super

De lavette super kenmerkt zich door zijn unieke, open structuur wat zorgt voor een superieure vuilopname en een goed absorptievermogen. Ideaal voor zowel kleine als professionele keukens. Door de antibacteriële werking voorkomt het onaangename geurtjes waardoor de doek langere tijd gebruikt kan worden. De doek kan 40 keer gewassen worden op 90 graden en beschikt over het FCC certificaat, waardoor het geschikt is voor contact met voedsel.     

 • Ideaal voor gebruik in keukens
 • Voldoet aan de HACCP richtlijnen
 • Beschikt over een antibacteriële werking
 • FCC gecertificeerd
 • Afmeting doek: 51 x 36 cm
 • In vier kleuren leverbaar
 • Verpakt in 10 en 25 stuks verpakkingen
mircrovezel doeken lavette

J-Cloth Plus Biodegradable

De J-Cloth Plus Biodegradable is de oplossing voor duurzaam en hygiënisch schoonmaken. De semi disposable doek heeft een unieke, open en golvende structuur wat zorgt voor een goede vuilopname om een effectieve en duurzame schoonmaakoplossing te bieden.

 • Semi disposable schoonmaakdoek
 • Ideaal voor gebruik in keukens
 • Makkelijk te spoelen
 • Afmeting: 43 x 32 cm (1/4 vouw)
 • 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar (Din Certo DIN EN 13432:2000-12 gecertificeerd)
 • De verpakking is gemaakt van hernieuwbare materialen (FSC en PEFC gecertificeerd)
 • FCC gecertificeerd

Lavette Super

J-Cloth

Wasbare doek (40 keer)

Semi-disposable doek

Ideaal voor gebruik in restaurant, kantines en keukens

Ideaal voor gebruik in restaurant, kantines en keukens

Antibacteriële werking

Voor een optimale hygiëne

uitstekende vuilopname

100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar

Makkelijk te spoelen

Makkelijk te spoelen

FCC gecertificeerd

FCC gecertificeerd

Hygiënepapier

Als groothandel komt en levert u aan tal van bedrijven en sectoren. Gemene deler is het hebben van een schone en veilige werkomgeving.

Een belangrijke voorwaarde om een schone en veilige werkomgeving te creëren, is het bieden van voldoende faciliteiten ten behoeve van een goede hygiëne. Dit verminderd ziekteverzuim en vergroot het werkgeluk van medewerkers.

Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving is daarom een belangrijk onderdeel. Welke dispensers kunt u het beste gebruiken en welk soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep?

Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment.

 

Download J-Cloth Plus Biodegradable brochure

Download Lavette Super Brochure

Download Hygiënepapier brochure

Producten

Microvezeldoeken

De kwalitatief hoogwaardige microvezeldoeken hebben een hoog absorptievermogen en uitstekende reinigingseigenschappen. Deze doeken verwijderen 99,99% van alle bacteriën. De doeken zijn leverbaar in 4 kleuren, wat kleurcodering mogelijk maakt ter voorkoming van kruisbesmetting. De doeken kennen een lange levensduur, mede doordat ze meer dan 500 keer gewassen kunnen worden.

Moppen

Abena Re-Seller moppen

Abena Re-Seller biedt hoogwaardige kwaliteit moppen die leverbaar zijn in meerdere afmetingen. Dankzij de mircrovezels zijn de moppen sterk absorberend en kunnen ze meer dan 5 keer hun eigen gewicht opnemen. De moppen zijn duurzaam in gebruik en kunnen meer dan 500 keer gewassen worden.

Maak gebruik van onze ervaring

Meer weten over ons assortiment cleaning producten?
 Laat het ons weten, we helpen u graag via een (telefonisch) consult.