Food Industry

Partner voor de Food Industry

Als onderneming in de foodsector weet u als geen ander hoe belangrijk een goede hygiëne is bij de verwerking en/of verpakking van voedingsmiddelen. Om dat te realiseren hebt u de juiste middelen nodig. Zodat u de veiligheid van uw voedsel 100% kunt garanderen.

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan HACCP disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan onder andere handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en food service producten. 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Abena Re-Seller heeft veel ervaring in het sourcen en leveren van producen voor verschillende sectoren zoals de voedingsindustrie.
Deze ervaringen delen wij graag met u, zodat u het beste product krijgt voor de beste prijs.

    • Uw partner met kennis van de producten
    • Op de hoogte van lokale wet- en regelgeving
    • Eigen kwaliteitscontroleurs
    • Wereldwijd netwerk

Kernassortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan zoals handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Welke handschoenen voor welke bereiding – lees wat de verschillen zijn en welke bescherming ze bieden.

Producten voor een schone en veilige omgeving zijn essentieel in de voedselverwerkende industrie.

Hygiëne is erg belangrijk bij het verwerken van voedsel. Zorg daarom voor goede schoonmaakartikelen en materialen.

Aan welke veiligheidseisen en hygiënevoorschriften moet beschermende kleding voldoen? Lees er alles over.

Breed assortiment aan LDPE afvalzakken in verschillende maten, kleuren en diktes leverbaar.

Duurzame disposable foodservice-producten met eigen productiefaciliteiten voor constante kwaliteit en levering.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Willem en Lobke | Sales Support 

Trends in de markt

milieuvriendelijk recyclebaar

Duurzame verpakkingsmaterialen

Uit verschillende onderzoeken blijft dat de voedingsindustrie in ons land, maar ook in de ons omringende landen verzadigd is. We gaan niet meer eten, maar wel anders. Consumenten zoeken meer gemak en hechten meer waarde aan duurzaamheid. Om uw producten op een meer duurzame manier te verpakken of te presenteren, biedt Abena Re-Seller een uitgebreid assortiment duurzame disposable producten zoals biologisch afbreekbare koffiebekers, bakjes op basis van bagasse, papieren rietjes, bestek van hout of bamboe.

Voedelveiligheid

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. U wilt immers niet dat consumenten er ziek van worden. Daarom zijn er strenge regels t.a.v. voedselveiligheid, zoals de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem. Abena Re-Seller kan u helpen bij het naleven van deze regels, bijvoorbeeld door de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

controle voedselveiligheid

Handschoenen

Bij het beschermen van voedingsmiddelen en productieomgevingen in de voedselverwerkende industrie tegen ongewenste besmetting zijn het gebruik van handschoenen van essentieel belang.  Handen bevatten de meeste bacteriën en vuil, en zijn tegelijkertijd de lichaamsdelen die het meeste contact met voedingsmiddelen hebben. Dit vraagt om een goede bescherming en comfortabel draagcomfort.

Classic Nitril CAT III handschoenen: uitermate geschikt voor de voedingsindustrie

Dit is een stevige, hoogwaardige en elastische nitril handschoen. Deze handschoenen Bieden een groot draagcomfort waarbij vermoeidheid in de handen vermeden wordt. Beschermen tegen doordringen van bacteriën en virussen, maar ook tegen chemicaliën en sterke schoonmaakmiddelen. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een  opbouw van een latexallergie te voorkomen. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

handschoenen zwart nitril

Artikelen uit ons kenniscentrum

HACCP - IFS en BRC kwaliteitsnormen | ABENA Food

HACCP principes en BRC/IFS kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Lees meer →
Reinigen en desinfecteren in belangrijk in de voedingsindustrie | Abena Food

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Lees meer →

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Lees meer →
belang van kleurcodering bij schoonmaken in de voedingsindustrie

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Lees meer →
Vogelgriep - hygiënemaatregelen | Abena Re-Seller

Vogelgriep, wat is het en hoe bescherm je jezelf?

Lees meer →

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het

Lees meer →
Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Lees meer →
Abena Re-Seller latexallergie

Latexallergiën

Lees meer →
Alternatieven voor plastic - ABENA Re-Seller

Ga voor een constante productkwaliteit

Lees meer →

Hygiënepapier

Een goede hygiëne is in iedere (professionele) omgeving van uiterst belang. Bacteriën verspreiden zich immers razendsnel en brengen allerlei ellende met zich mee. Een schone en veilige werkomgeving is daarom essentieel. Een belangrijke voorwaarde om een schone en veilige werkomgeving te creëren, is het bieden van voldoende faciliteiten ten behoeve van een goede hygiëne. Dit vermindert ziekteverzuim en vergroot het werkgeluk van medewerkers. Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving is daarom een belangrijk onderdeel. Welke soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep? Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment. Bij Abena Re-Seller kunt u kiezen uit diverse soorten hygiënepapier welke wij direct uit voorraad kunnen leveren. Ons papier is van hoge kwaliteit en wordt duurzaam geproduceerd. Toiletpapier, handdoekjes, poetspapier en de bijbehorende dispensers. Wilt u toiletpapier en overig hygiënepapier per trailer of in Private label bestellen?  Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

ABENA Re-Seller hygiënepapier

Schoonmaak

Binnen de voedselverwerkende industrie is de dagelijkse en periodieke reiniging essentieel. U heeft te maken met HACCP en Hygiënecodes. Duurzaamheid en veiligheid zijn erg belangrijk. Schoonmakers komen namelijk dagelijks in contact met reinigingsmiddelen en materialen, waardoor o.a. huidproblemen en ergonomische klachten op de loer liggen. Gebruik daarom de juiste reinigingsmiddelen en reinigingsmaterialen. Abena Re-Seller heeft hiervoor een uitgekiend assortiment. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

Beschermende kleding

Beschermende kleding in de voedingsindustrie moet voldoen aan steeds strengere hygiënevoorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding voor het dragen of vasthouden door personen ter bescherming tegen gevaren voor hun gezondheid en veiligheid, moet aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor opgestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden gegarandeerd. Vandaar dat vaak blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Dit past binnen de basisprincipes van het werken volgens HACCP.

Deze categorie kunnen we onderverdelen in twee categorieën: Bescherming Hoofd en Lichaam:

Bescherming van het hoofd is belangrijk voor hygiënische werkomgevingen ter voorkoming van o.a. ongewenste vervuiling door uitvallende haren.

Bescherming van het lichaam is belangrijk voor hygiënische werkomgevingen om te zorgen voor een schoon, veilig en hygiënisch productieproces. 

voedingsindustrie

Afvalmanagement

Door de jarenlange ervaring op het gebied van afvalzakken, is Abena Re-Seller een ervaren en deskundige partner voor met name horecagroothandels. Abena voert een breed assortiment LDPE afvalzakken en verkoopt sinds begin dit jaar uitsluitend nog gerecyclede afvalzakken. De LDPE afvalzakken zijn gemaakt van Low Density PolyEthyleen en kenmerken zich als dik, taai, sterk, rekbaar en soepel. LDPE afvalzakken zijn 100% recyclebaar! De LDPE afvalzakken van Abena Re-Seller zijn in diverse maten, kleuren en microns leverbaar.

Sinds medio 2021 is Abena Re-Seller gestopt met het verkopen van HDPE afvalzakken. HDPE afvalzakken worden gemaakt uit een mix van voornamelijk nieuwe grondstoffen (virgin materiaal) en zijn dus erg belastend voor het milieu. 

 

Transparantie

De dikte van een afvalzak wordt aangeduid in micron of mu (µ). Hoe meer micron, hoe sterker de zak. Maar ook het materiaal is van invloed op de dikte van de zak. Bij Abena Re-Seller houden wij van transparantie en dat is precies de reden dat wij uitsluitend de exacte microndikte van onze afvalzakken vermelden en niet communiceren met de in de markt gebruikelijke Type coderingen. Een T60 zegt namelijk niets over de dikte van de afvalzak en daarvoor biedt Abena Re-Seller een afvalzakkencalculator tool aan zodat u zelf eenvoudig de microndikte van uw afvalzakken kunt berekenen. Enige dat u nodig heeft is het rolgewicht en de exacte afmetingen. Wilt u hier meer over weten? Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

voedselverwerking abena reseller groothandel

Foodservice

Abena Re-Seller heeft jarenlange ervaring met het leveren van Foodservice disposables. Het assortiment bevat drinkbekers, kartonnen koffiebekers en een breed assortiment aan biologisch afbreekbare disposables. Wij hebben eigen productiefaciliteiten in China en wij laten daar de kartonnen koffiebekers maken. Voor aanvragen vanaf 250.000 stuks kunnen wij voor uw organisatie ook Private Label bekers voorzien. Momenteel is het erg lastig om nieuwe voorraad te bestellen uit China en hebben wij te maken met een capaciteitstekort in het zeetransport. Daardoor zijn de prijzen van zeecontainers fenomenaal gestegen van 2.500 dollar tot 17.000 dollar in oktober 2021. Dit heeft enorm veel impact op de producten die wij nu rechtstreeks vanuit China importeren. Nieuw in ons assortiment zijn ons Water Based koffiebekers welke 100% zonder plastic coating zijn geproduceerd. 

ABENA Re-Seller foodservice disposables