Ga voor een constante productkwaliteit

Duurzame producten met een constante kwaliteit

Het aanbod van duurzame alternatieven voor plastic groeit enorm. Dat is natuurlijk heel fijn, maar als groothandel is het vaak lastig om de kwaliteit van aanbieders en hun producten te controleren. Wij geven u graag wat tips waar u op moet letten bij het beoordelen van een leverancier.

Jaren geleden wisten we bij de ABENA Groep al dat de wereld van disposables ging veranderen. We begonnen de zoektocht naar duurzame, betaalbare alternatieven voor plastic en dat heeft geloond! Inmiddels hebben we een compleet assortiment aan duurzame producten samengesteld en zijn we klaar voor de toekomst. En door onze ervaringen kunnen we ook andere leveranciers adviseren.

Het waarborgen van kwaliteit

Een constante productkwaliteit is essentieel voor de betrouwbaarheid van uw bedrijf. Dat lukt eigenlijk alleen als ook uw leveranciers altijd de kwaliteit van hun producten kunnen waarborgen. Dat is soms best ingewikkeld, zeker omdat disposables vaak in het buitenland worden geproduceerd. U kunt dan te maken krijgen met een verschil in taal en cultuur of in de definitie van kwaliteit. Wat ergens anders goed genoeg is, is hier misschien onder de maat.

Abena Re-Seller duurzame producten van constante kwaliteit

Waar moet u als leverancier op letten?

Bij Abena hanteren we drie principes om de kwaliteit van ons duurzame assortiment te waarborgen. Die delen we graag met u. Allereerst kunt u het beste op zoek gaan naar leveranciers met kantoren in de productielanden. Zij kunnen ter plekke controles voor u uitvoeren, voordat een zending verstuurd wordt. Dat geeft zekerheid en voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan.
Vraag daarnaast uw leveranciers hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. Komt dat overeen met de doelstellingen van uw bedrijf? Zo niet, zijn zij bereid hun doelstellingen aan te passen aan die van u? Dat is belangrijk, want als u het duurzaamheidaspect doorvoert in uw gehele bedrijfsketen, worden uw identiteit en boodschap krachtiger.
Tot slot: vraag uw leveranciers om milieucertificeringen. Dat is de makkelijkste manier om inzicht te krijgen in en controle te houden op de bijdrage die zij leveren aan het milieu.

Whitepaper: klaar voor een toekomst zonder single use plastics

Bij Abena Re-Seller helpen we u graag om de stap naar een toekomst zonder plastic te maken. Alle informatie die u nodig heeft, hebbenwe verzameld in een handige whitepaper, die u hier gratis kunt downloaden. U leest daarin alles over:

whitepaper download omtrent plastic en milieu en duurzaamheid
Laden

Maak gebruik van onze ervaring

Wilt u niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten? Heeft u vragen over de wetgeving op het gebied van single use plastcs of is er net één product dat u niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen u graag via een (telefonisch) consult.