Schoonmaak

Schoonmaakgroothandels

Abena Re-Seller is al jarenlang een transparante partner voor de schoonmaakgroothandels. Wij bieden een compleet assortiment aan facilitaire artikelen, waarbij we een groot gedeelte uit voorraad kunnen leveren. Hierdoor kunnen we, indien nodig, snelle leveringen garanderen.

Denk hierbij aan handschoenen, hygiënepapier, afvalzakken, microvezeldoeken en overige producten zoals beschermende kleding en foodservice producten.

Bent u op zoek naar een partner die:

  • Expertise en kennis in huis heeft en die graag met u wil delen?
  • Transparant is en de continuïteit kan waarborgen?
  • Continu op zoek gaat naar de beste producten voor mens én milieu

Dan bent u bij Abena Re-Seller aan het goede adres! Wilt u weten wat Abena Re-Seller voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Kernassortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan zoals handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Trends in de markt

Meer aandacht voor sociaal aanbesteden

Bij aanbestedingen wordt naast winst steeds meer gekeken naar mens en milieu. Er worden afspraken gemaakt over duurzame schoonmaakproducten, opleidingsplannen voor de medewerkers, maar ook het sociale aspect van een werkgever wordt steeds belangrijker. Zo worden er meer inspanningen gedaan om voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt werkplekken te creëeren, maar ook voor mensen met een andere etnische of culturele achtergrond. Bedrijven kunnen zich zo onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast zie je steeds meer belangstelling voor andere maatschappelijke thema’s, zoals duurzaamheid, circulariteit, inzet van kennis en de inclusieve economie.

sociaal aanbesteden in schoonmaak - ABENA Re-Seller

Uitbreiding of specialisatie

De concurrentie in de schoonmaakbranche is hevig. Opdrachtgevers kijken kritisch naar de prijs-kwaliteitsverhouding en de tarieven staan onder druk.

We zien dat steeds meer schoonmaakbedrijven hun diensten uitbreiden met bijvoorbeeld beveiliging of catering. Hierdoor worden ze meer een ‘one-stop-shop’ en hoeft een opdrachtgever met minder bedrijven in zee te gaan.

Naast uitbreiding liggen er ook kansen voor specialisatie. Door te specialiseren op een bepaalde schoonmaaktaak zoals gevelreiniging, heb je kans op een hogere marge. Om te kunnen blijven concurreren is opschaling echter nodig.

Verbeteren van arbeidsomstandigheden

Producenten zetten in  toenemende mate in op verbetering en vereenvoudiging van de materialen en machines waarmee schoonmakers dagelijks mee werken. De inschatting is dat het werk hierdoor niet wezenlijk verandert, maar dat de ervaring van intensiteit en fysieke belasting vermindert.

 

Zo draagt de inzet van een schrobmachine bij aan het verminderen van de fysieke belasting, maar ook het gebruik van microvezeldoeken is minder belastend voor schoonmaakmedewerkers.

Verbeteren arbeidsomstandigheden schoonmaakbranche ABENA Re-Seller

Beleving

Bij het meten van de schoonmaak wordt er gemeten naar kwaliteit en beleving. We zien dat er steeds meer wordt gemeten op basis van beleving. Daarbij neemt ook de populariteit van de dagschoonmaak toe. Voordeel hiervan is dat de schoonmaak zichtbaarder wordt, een rol kan innemen als gastvrouw of gastheer en meer betrokken raakt bij de organisatie waar hij of zij schoonmaakt.

Artikelen uit ons kenniscentrum

EU komt met verbod op plastic voor groothandels | Think Green met Abena

Lees meer →