Schoonmaak

Schoonmaakgroothandels

Abena Re-Seller is al jarenlang een transparante partner voor de schoonmaakgroothandels. Wij bieden een compleet assortiment aan facilitaire artikelen, waarbij we een groot gedeelte uit voorraad kunnen leveren. Hierdoor kunnen we, indien nodig, snelle leveringen garanderen.

Denk hierbij aan handschoenen, hygiënepapier, afvalzakken, microvezeldoeken en overige producten zoals beschermende kleding en foodservice producten.

Bent u op zoek naar een partner die:

  • Expertise en kennis in huis heeft en die graag met u wil delen?
  • Transparant is en de continuïteit kan waarborgen?
  • Continu op zoek gaat naar de beste producten voor mens én milieu

Dan bent u bij Abena Re-Seller aan het goede adres! Wilt u weten wat Abena Re-Seller voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Ons assortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame facilitaire producten. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan onder andere handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Handschoenen

Als schoonmaker kom je op verschillende plaatsen. In fabrieken en kantoren, maar ook in de zorg. Je hebt te maken met verschillende soorten vuil. Een goede bescherming van de handen is belangrijk. Bij schoonmaakwerkzaamheden is het belangrijk dat de juiste handschoenen gedragen worden die de juiste bescherming biedt. Hoe hoger de categorie, hoe meer bescherming de handschoen biedt. Handschoenen die vallen onder categorie III bieden bescherming tegen de zwaarste risico’s, zoals het werken met chemicaliën. En aangezien reinigingsmiddelen chemicaliën bevatten, adviseren wij om uitsluitend Nitril handschoenen van CAT III te gebruiken. Deze handschoenen beschermen tegen doordringen van bacteriën en virussen, maar ook tegen chemicaliën en sterke schoonmaakmiddelen. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een opbouw van een latexallergie te voorkomen. 

Voor lichte schoonmaakwerkzaamheden kunt u handschoenen van CAT I gebruiken.

Meer weten over handschoenen? Bekijk de handschoenenbrochure.

Abena Re-Seller handschoenen voor cleaning segment
papierproducten leverancier groothandel

Hygiënepapier

Als schoonmaakgroothandel komt en levert u aan tal van bedrijven en sectoren. Gemene deler is het hebben van een schone en veilige werkomgeving. Een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een schone en veilige werkomgeving, is het bieden van voldoende faciliteiten. Dit vermindert ziekteverzuim en vergroot het werkplezier van medewerkers.

Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving is een belangrijk onderdeel. Welke soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep? Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment. U kunt kiezen uit diverse soorten hygiënepapier, direct uit voorraad leverbaar. Ons papier is van hoge kwaliteit en wordt duurzaam geproduceerd. Toiletpapier, handdoekjes, poetspapier en de bijbehorende dispensers. Wilt u toiletpapier en overig hygiënepapier per trailer of in private label bestellen?  Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

Bekijk hier ons assortiment hygiëniepapier en dispensers.

Afvalmanagement: LDPE en BIO afvalzakken

Door de jarenlange ervaring op het gebied van afvalzakken, is Abena Re-Seller een ervaren en deskundige partner voor met name Horecagroothandels. Abena voert een breed assortiment LDPE afvalzakken en verkoopt sinds begin dit jaar uitsluitend nog gerecyclede afvalzakken. De LDPE afvalzakken zijn gemaakt van Low Density PolyEthyleen en kenmerken zich als dik, taai, sterk, rekbaar en soepel. LDPE afvalzakken zijn 100% recyclebaar! De LDPE afvalzakken van Abena Re-Seller zijn in diverse maten, kleuren en microns leverbaar.

Abena Re-Seller is medio 2021 gestopt met de verkoop van HDPE afvalzakken. HDPE afvalzakken worden gemaakt uit een mix van voornamelijk nieuwe grondstoffen (Virgin materiaal) en zijn dus erg belastend voor het milieu. 

Weten welke afvalzak voor u geschikt is? Klik hier voor onze afvalzakkencalculator.

afvalzakken private label kdpe hdpe groothandel

Transparantie

De dikte van een afvalzak wordt aangeduid in micron of mu (µ). Hoe meer micron, hoe sterker de zak. Maar ook het materiaal is van invloed op de dikte van de zak. HDPE zakken kunnen door hun dikke, rechte kunststofbundels van een veel dunnere folie gemaakt worden dan LDPE zakken. Bij Abena Re-Seller houden wij van transparantie en dat is precies de reden dat wij uitsluitend de exacte microndikte van onze afvalzakken vermelden en niet communiceren met de in de markt gebruikelijke Type coderingen. Een T60 zegt namelijk niets over de dikte van de afvalzak en daarvoor biedt Abena Re-Seller een afvalzakkencalculator tool aan zodat u zelf eenvoudig de microndikte van uw afvalzakken kunt berekenen. Enige dat u nodig heeft is het rolgewicht en de exacte afmetingen. Wilt u hier meer over weten? Neem hiervoor contact op met uw accountmanager

Ook een afvalzak is afval

Bio afvalzakken worden gemaakt van bio plastic. Bio plastic is biobased materiaal. Dit betekent dat het plastic afkomstig is van natuurlijke, meestal plantaardige grondstoffen zoals zetmeel (uit aardappelen of mais) of cellulose. Het zijn kunstmatige biopolymeren. Ook wordt polymelkzuur oftewel PLA gebruikt voor deze toepassing. Als de bio afvalzakken gemaakt zijn van biobased materiaal zijn zakken ook composteerbaar. Abena Re-Seller heeft nu ook uit voorraad een breed assortiment BIO afvalzakken beschikbaar. Ons BIO assortiment is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor u verzekerd bent van een duurzaam afvalmanagement.

 

Bekijk ons assortiment BIO afvalzakken

Microvezeldoeken en moppen

Binnen de professionele schoonmaak is de microvezelmethode al jaren een  manier van schoonmaken. Schoonmaken met een microvezeldoek, mits goed toegepast is een efficiënte en minder lichaam belastende manier van schoonmaken. Ieder oppervlak stelt zijn eigen eisen aan de schoonmaakdoek die je gebruikt. In het microvezeldoeken assortiment van Abena Re-Seller hebben we dan ook verschillende doeken met specifieke eigenschappen voor u geselecteerd. De meest kwalitatief hoogwaardige doek in ons assortiment is de “soft” serie, welke maar liefst 99,9% van de aanwezige bacteriën verwijdert. Deze doek beschikt tevens over het Nordic Ecolabel. Dit is een garantie dat een product in alle fasen van zijn levenscyclus voldoet aan de hoogste kwaliteits-, gezondheids- en milieueisen. 

 

Bekijk hier ons assortiment (microvezel) doeken en moppen.

Beschermende kleding

Beschermende kleding moet voldoen aan steeds strengere hygiënevoorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding moet voldoen aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor opgestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden stadia gegarandeerd. Vandaar dat vaak blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment aan Persoonlijke beschermingsmiddelen welke voldoen aan alle hoogst gestelde eisen en normeringen. 

Foodservice

Abena Re-Seller heeft jarenlange ervaring met het leveren van Foodservice disposables aan Horeca groothandels. Het assortiment bevat drinkbekers, kartonnen koffiebekers en een breed assortiment aan biologisch afbreekbare disposables. Wij hebben eigen productiefaciliteiten in China en wij laten daar de kartonnen koffiebekers maken. Voor aanvragen vanaf 250.000 stuks kunnen wij voor uw organisatie ook Private Label bekers voorzien. Momenteel is het erg lastig om nieuwe voorraad te bestellen uit China en hebben wij te maken met een capaciteitstekort in het zeetransport. Daardoor zijn de prijzen van zeecontainers fenomenaal gestegen van 2.500 dollar tot 17.000 dollar in oktober 2021. Dit heeft enorm veel impact op de producten die wij nu rechtstreeks vanuit China importeren. Nieuw in ons assortiment zijn onze water-based koffiebekers, 100% geproduceerd zonder plastic coating.

 

Klik hier meer meer informatie over ons assortiment foodservice disposables.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

MVO en duurzaamheid

In aanbestedingen komt steeds meer aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Er wordt niet alleen meer gekeken naar de prijs, maar ook naar mens en milieu. Partijen maken afspraken over duurzame schoonmaakproducten en opleidingsplannen. Ook het creëren van arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en het bevorderen van culturele diversiteit maken onderdeel uit van die afspraken. Daarnaast is er meer belangstelling voor andere maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, een circulaire economie, optimale inzet van kennis en de inclusieve economie.

milieuvriendelijk recyclebaar

Beleving

Bij het meten van de schoonmaak wordt er gemeten naar kwaliteit en beleving. We zien dat er steeds meer wordt gemeten op basis van beleving. Daarbij neemt ook de populariteit van de dagschoonmaak toe. Voordeel hiervan is dat de schoonmaak zichtbaarder wordt, een rol kan innemen als gastvrouw of gastheer en meer betrokken raakt bij de organisatie waar zij of hij schoonmaakt.