Horeca

Partner in de Horeca

In de horeca staan uw gasten altijd centraal. U wilt tenslotte voldoen aan hun verwachtingen en deze zelfs overtreffen. Als horecagroothandel heeft u een belangrijke rol bij het bieden van de beste producten, zodat horecabedrijven de beleving kunnen creëren die ze willen.

Een goede hygiëne is onmiskenbaar verbonden met de grootkeuken en het restaurant. Zo zijn er tal van regels waar u als horecagroothandel rekening mee dient te houden Denk hierbij aan voedselveiligheid zoals HACCP. Werkt u volgens de Hygiënecode, dan voldoet u aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. De producten van Abena Re-Seller voldoen aan de hygiënecodes die gesteld zijn. Door de jarenlange ervaring bij horeca- en groothandels hebben we de beste oplossing voor keukens, restaurants en sanitaire ruimtes. 

Abena Re-Seller heeft veel ervaring in het sourcen en leveren van producen voor verschillende sectoren. Deze ervaringen delen wij graag met u, zodat u het beste product krijgt voor de beste prijs.

    • Uw partner in duurzame disposables
    • Op de hoogte van lokale wet- en regelgeving
    • Eigen kwaliteitscontroleurs
    • Wereldwijd netwerk

Kernassortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan zoals handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Welke handschoenen voor welke bereiding – lees wat de verschillen zijn en welke bescherming ze bieden.

Producten voor een schone en veilige sanitaire omgeving zijn essentieel in de horeca.

Hygiëne is erg belangrijk in de horeca. Zorg daarom voor goede schoonmaakartikelen, zoals disposable schoonmaakdoekjes.

Aan welke veiligheidseisen en hygiënevoorschriften moet beschermende kleding voldoen? Lees er alles over.

Breed assortiment aan LDPE afvalzakken in verschillende maten, kleuren en diktes leverbaar.

Duurzame disposable foodservice-producten met eigen productiefaciliteiten voor constante kwaliteit en levering.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Bart – Willem – Lobke | Sales Support 

Trends in de markt

Trend naar zwart

Waar gewerkt wordt met voedsel, wordt gewerkt met handschoenen.

We zien steeds meer dat er zwarte wegwerphandschoenen gebruikt worden in de horeca. De gedachte daarachter is dat witte en blauwe wegwerphandschoenen geassocieerd worden met de gezondheidszorg. Zwart daarentegen zorgt voor een gevoel luxe en exclusiviteit.
De nitril handschoenen van Abena Re-Seller zorgen ervoor dat je kunt voldoen aan de gestelde hygiëne-eisen én zijn verkrijgbaar in wit, blauw en zwart.

bord eten hygiene handschoenen

Verbod op wegwerpplastic

Duurzaamheid is al jaren een topic in de horeca. Door de invoering van de Single Used Plastic wetgeving in 2021 zijn plastic producten zoals rietjes, patatbakjes, roerstaafjes en bestek niet meer toegestaan. Deze producten worden vervangen door producten die vervaardigd zijn van o.a. suikerriet, bamboe, palmbladeren of fsc-gecertificeerd hout. Om uw producten op een meer duurzame manier te verpakken of te presenteren, biedt Abena Re-Seller een uitgebreid assortiment duurzame disposable producten zoals biologisch afbreekbare koffiebekers, bakjes op basis van suikerrietbagasse, papieren rietjes, bestek van hout of bamboe.

Naleven van hygiëneregels

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. U wilt immers niet dat uw klanten er ziek van worden. Daarom zijn er strenge regels t.a.v. voedselveiligheid, zoals de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem. Abena Re-Seller kan u helpen bij het naleven van deze regels, bijvoorbeeld door de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Artikelen uit ons kenniscentrum

HACCP - IFS en BRC kwaliteitsnormen | ABENA Food

HACCP principes en BRC/IFS kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Lees meer →
Reinigen en desinfecteren in belangrijk in de voedingsindustrie | Abena Food

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Lees meer →

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Lees meer →
belang van kleurcodering bij schoonmaken in de voedingsindustrie

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Lees meer →
Vogelgriep - hygiënemaatregelen | Abena Re-Seller

Vogelgriep, wat is het en hoe bescherm je jezelf?

Lees meer →

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het

Lees meer →
Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Lees meer →
Abena Re-Seller latexallergie

Latexallergiën

Lees meer →
Alternatieven voor plastic - ABENA Re-Seller

Ga voor een constante productkwaliteit

Lees meer →

Handschoenen

Het gebruik van handschoenen en beschermkleding is heel belangrijk in de Horeca. Wanneer u met etenswaren werkt, adviseren wij u om te kiezen voor een blauwe of zwarte variant. Mocht er onverhoopt iets misgaan en gaat de handschoen kapot, dan kunt u het materiaal dankzij de opvallende kleur gemakkelijk terugvinden. Juist omdat hygiëne in de horeca zo belangrijk is, adviseren wij u om Nitril handschoenen te gebruiken. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een opbouw van een latexallergie te voorkomen. Latex handschoenen bevatten allergenen en vooral de gepoederde handschoenen kunnen de hygiëne en de gezondheid in gevaar brengen. Vinyl handschoenen worden ook wel gebruikt voor voedselbereiding, echter Vinyl handschoenen mogen nooit gebruikt worden voor de bereiding van VET voedsel. De grondstof van vinyl handschoenen is pvc en dat is weer gemaakt van olie. Indien u met vinyl handschoenen vette vis gaat bereiden zullen beide oliën met elkaar migreren zodat de ftalaten (weekmakers), om de handschoenen elastisch te maken,  in het voedsel terecht komen. Een goedkoop en goed alternatief zijn onze TPE handschoenen. Deze lijken op een mix van de bekende PE handschoenen (tankhandschoenen) en vinyl handschoenen, echter deze handschoenen bevatten geen ftalaten en zijn derhalve uitermate geschikt voor de bereiding van bijv. Sushi en overig voedsel.

Een nieuwe variant die erg populair is momenteel zijn de vitrile handschoenen.  Dit is een mix van vinyl en nitril en deze handschoenen zijn uitermate geschikt voor de bereiding van voedsel. Bijkomend voordeel is dat deze handschoenen een stuk goedkoper zijn dan de nitril handschoenen en ook in zowel zwart als blauw verkrijgbaar zijn.  

 

Private label

Bij Abena Re-Seller kunt u ook terecht voor handschoenen in een eigen merklabel. Zowel voor CAT I handschoenen als CAT III handschoenen. Voor diverse klanten verzorgen wij Private label handschoenen waarbij wij ook in staat zijn om voor u de voorraad in ons magazijn te reserveren en u op afroep kunt bestellen. De Richtlijn Persoonlijke beschermingsmiddelen 89/686/EEC is nu wetgeving Persoonlijke beschermingsmiddelen 425/2016 geworden en mocht u hier meer informatie over willen ontvangen dan vernemen wij dat graag.   

handschoenen abena reseller kwaliteit

Hygiënepapier

Een goede hygiëne is in iedere (professionele) omgeving van uiterst belang. Bacteriën verspreiden zich immers razendsnel en brengen allerlei ellende met zich mee. Als Horeca groothandel levert u aan vele café’- en restaurants waar een schone en veilige werkomgeving essentieel is. Een belangrijke voorwaarde om een schone en veilige werkomgeving te creëren, is het bieden van voldoende faciliteiten ten behoeve van een goede hygiëne. Dit verminderd ziekteverzuim en vergroot het werkgeluk van medewerkers. Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving is daarom een belangrijk onderdeel. Welke soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep? Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment. Bij Abena Re-Seller kunt u kiezen uit diverse soorten hygiënepapier welke wij direct uit voorraad kunnen leveren. Ons papier is van hoge kwaliteit en wordt duurzaam geproduceerd. Toiletpapier, handdoekjes, poetspapier en de bijbehorende dispensers. Wilt u toiletpapier en overig hygiënepapier per trailer of in Private label bestellen?  Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

ABENA Re-Seller hygiënepapier

Schoonmaak - Chicopee schoonmaakdoeken

In de horeca is hygiëne ontzettend belangrijk. Slechte hygiëne zorgt voor een onverantwoorde werkomgeving. Om deze reden stelt de HACCP harde eisen wanneer het gaat om hygiëne. Naast verse producten en een handige inrichting, zijn goede schoonmaakartikelen dus erg belangrijk. Zoals goede schoonmaakdoekjes! Medewerkers in de Horeca hebben vaak te maken met vieze tafels of keukens die snel en effectief schoongemaakt moeten worden. Slechte kwaliteit en lichte doekjes zien er vaak goedkoop uit en werken vaak niet goed. Veel reinigingsdoeken zijn moeilijk af te spoelen en schoon te houden, wat veel extra tijd kost. Ook gaan de doeken snel vies ruiken en is het een bron van bacteriën. De Chicopee doeken bieden hiervoor de oplossing! De unieke open structuur garandeert superieure vuil verwijdering en efficiënte vuil absorptie. Dankzij de antibacteriële werking ontstaan er geen rare geurtjes en blijft het doekje de hele dag schoon. De doekjes blijven sterk en fris dankzij de open structuur.

chicopee doekjes

Beschermende kleding

Beschermende kleding in de horeca moet voldoen aan steeds strengere hygiënevoorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding moet voldoen aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor opgestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden stadia gegarandeerd. Vandaar dat vaak blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment aan Persoonlijke beschermingsmiddelen welke voldoen aan alle hoogst gestelde eisen en normeringen. 

ABENA Re-Seller beschermende kleding horeca

Afvalmanagement

Door de jarenlange ervaring op het gebied van afvalzakken, is Abena Re-Seller een ervaren en deskundige partner voor met name horecagroothandels. Abena voert een breed assortiment LDPE afvalzakken en verkoopt sinds begin dit jaar uitsluitend nog gerecyclede afvalzakken. De LDPE afvalzakken zijn gemaakt van Low Density PolyEthyleen en kenmerken zich als dik, taai, sterk, rekbaar en soepel. LDPE afvalzakken zijn 100% recyclebaar! De LDPE afvalzakken van Abena Re-Seller zijn in diverse maten, kleuren en microns leverbaar.

Sinds medio 2021 is Abena Re-Seller gestopt met het verkopen van HDPE afvalzakken. HDPE afvalzakken worden gemaakt uit een mix van voornamelijk nieuwe grondstoffen (virgin materiaal) en zijn dus erg belastend voor het milieu. 

 

Transparantie

De dikte van een afvalzak wordt aangeduid in micron of mu (µ). Hoe meer micron, hoe sterker de zak. Maar ook het materiaal is van invloed op de dikte van de zak. Bij Abena Re-Seller houden wij van transparantie en dat is precies de reden dat wij uitsluitend de exacte microndikte van onze afvalzakken vermelden en niet communiceren met de in de markt gebruikelijke Type coderingen. Een T60 zegt namelijk niets over de dikte van de afvalzak en daarvoor biedt Abena Re-Seller een afvalzakkencalculator tool aan zodat u zelf eenvoudig de microndikte van uw afvalzakken kunt berekenen. Enige dat u nodig heeft is het rolgewicht en de exacte afmetingen. Wilt u hier meer over weten? Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

handschoenen-nitril-vinyl-handen-veilig-sterk

Foodservice

Abena Re-Seller heeft jarenlange ervaring met het leveren van Foodservice disposables aan horecagroothandels. Het assortiment bevat drinkbekers, kartonnen koffiebekers en een breed assortiment aan biologisch afbreekbare disposables. Wij hebben eigen productiefaciliteiten in China en wij laten daar de kartonnen koffiebekers maken. Voor aanvragen vanaf 250.000 stuks kunnen wij voor uw organisatie ook Private Label bekers voorzien. Momenteel is het erg lastig om nieuwe voorraad te bestellen uit China en hebben wij te maken met een capaciteitstekort in het zeetransport. Daardoor zijn de prijzen van zeecontainers fenomenaal gestegen van 2.500 dollar tot 17.000 dollar in oktober 2021. Dit heeft enorm veel impact op de producten die wij nu rechtstreeks vanuit China importeren. Nieuw in ons assortiment zijn ons Water Based koffiebekers welke 100% zonder plastic coating zijn geproduceerd.

Alternatieven voor plastic - bagasse - Abena Re-Seller