Horeca disposables

In de horeca staan uw gasten altijd centraal. U wilt tenslotte voldoen aan hun verwachtingen en deze zelfs overtreffen. Als horecagroothandel heeft u een belangrijke rol bij het bieden van de beste producten, zodat horecabedrijven de beleving kunnen creëren die ze willen.

De hygiëneproducten van Abena Re-Seller zijn volledig afgestemd op uw branche. Door de jarenlange ervaring bij horeca- en groothandels hebben we de beste oplossing voor keukens, restaurants en sanitaire ruimtes.

Keuken & restaurant

Een goede hygiëne is onmiskenbaar verbonden met de grootkeuken en het restaurant. Zo zijn er tal van regels waar u als horecagroothandel rekening mee dient te houden Denk hierbij aan voedselveiligheid zoals HACCP. Werkt u volgens de Hygiënecode, dan voldoet u aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid.

De producten van Abena Re-Seller voldoen aan de hygiënecodes die gesteld zijn.

handschoenen-abena-reseller-nitril

Handschoenen en beschermkleding

Het gebruik van handschoenen en beschermkleding is belangrijk in de HoReCa.
Handschoenen zijn leverbaar in verschillende materialen: nitril, latex en vinyl. Gepoederd en poedervrij. Speciaal voor de verwerking van vet voedsel leveren wij TPE handschoenen. Deze dunne poedervrije handschoen is elastisch en stevig, heeft een goede tastgevoeligheid en is geschikt voor alle situaties waarin contact met levensmiddelen plaatsvindt.
Naast handschoenen is het dragen van beschermkleding een must voor hygiënisch werken in de HoReCa. Denk aan haarnetjes, baardmaskers, schorten, coveralls, en schoen- en mouwovertrekken. Verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en kleuren.

 

Nitril vs latex en vinyl
Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in drie verschillende materialen: nitril, latex en vinyl.
Maar welk materiaal gebruik je voor welke handeling?

nitril-handschoenen-abena-nederland

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, zijn erg comfortabel en sterker dan latex. Nitril handschoenen bevatten geen latex en kunnen voor de meest uiteenlopende werkzaamheden ingezet worden.

latex handschoenen abena

Latex handschoenen 

Latex handschoenen hebben een uitstekende tastgevoeligheid, zijn elastisch en zitten als een tweede huid om de hand. Latex handschoenen zijn minder geschikt voor het werken met chemicaliën. Daarnaast heeft latex het grote nadeel dat mensen allergisch kunnen zijn voor latex.

vinyl-handschoenen-groothandel

Vinyl handschoenen 

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van soepel PVC, zijn minder scheurvast en geven minder bescherming. Vinyl handschoenen worden wijder bij het dragen, waardoor ze poreus worden. Vinyl handschoenen zijn niet geschikt voor het omgaan met vet voedsel.

Verwijderen van vloeistoffen

In de keuken zijn er vele momenten per dag waarbij het nodig is om vloeistoffen, zoals olie, water, vetten of voedselresten op te nemen. Goed werkende dispensers met kwalitatief hoogwaardig poetspapier zijn daarom erg belangrijk. Voor het opnemen van dergelijke vloeistoffen is het kiezen van 100% cellulosepapier aanbevolen omdat dit papier de meeste vloeistof opneemt.

Kies voor eenvoud:

In de horeca worden tal van producten gebruikt in relatief kleine ruimtes, zo ook schoonmaken en desinfecteren. Om fouten te voorkomen, adviseren we te kiezen voor eenvoud. Beperk het aantal schoonmaak- en desinfectiemiddelen tot vier producten:

  • 1x vloerreiniger
  • 1x oppervlaktereiniger
  • 1x Allesreiniger
  • 1x desinfectiemiddel
morsen van vloeistoffen en schoonmaken

Opruimen van afval

Tijdens een werkdag in de grootkeuken worden tal van materialen en grondstoffen weggegooid. Ook het gewicht van de afvalzakken kan enorm toenemen, naarmate de dag vordert.

LDPE of HDPE afvalzakken? 

De meeste voorkomende afvalzakken bestaan uit LDPE en HDPE. Hierbij de verschillen

LDPE

LDPE staat voor Low Density Polyethyleen. Dit type afvalzak met een lage moleculaire dichtheid heeft als eigenschap dat het minder snel doorscheurt wanneer er een gat in de zak is ontstaan. Daardoor is dit type geschikt voor scherpere materialen. De zak voelt zacht, taai, waterafstotend maar ook stevig aan.

HDPE

HDPE (High Density Polyethyleen) afvalzakken hebben een hogere dichtheid dan afvalzakken van LDPE (Low Density Polyethyleen). HDPE-afvalzakken kunnen worden gemaakt van een dunnere folie om dezelfde sterkte te krijgen als LDPE-afvalzakken. Het kreukelen van de zakken geeft een knisperend geluid. Ten opzichte van de LDPE-afvalzakken zijn de HDPE-zakken gemiddeld 50% dunner.

Restaurant

Het creëren van de juiste sfeer is belangrijk voor restaurants. Zo heeft elk restaurant zijn eigen aankleding om de beleving te creëren die nodig is. Abena Re-Seller biedt een compleet assortiment aan servetten en tafelaankleding.

Sanitaire ruimte

Een schone sanitaire ruimte draagt bij aan een optimale beleving van klanten. De Drank- en Horecawet schrijft voor dat er minimaal één of meerdere voorzieningen aanwezig moet zijn om de handen met stromend water te kunnen wassen. Is dit het geval, dan is het gebruik van een vloeibare zeep voldoende om de handen te reinigen.

Wanneer u handhygiëne wilt toepassen in ruimtes waar geen stromend water aanwezig is, dan adviseren we handdesinfectie.

Handen drogen: de meest hygiënische manier.

Er zijn verschillende manieren om uw handen te drogen. Een gewone handdoek wordt al snel een broednest van bacteriën en schimmels. Een handendroger is al iets hygiënischer maar blaast de bacteriën juist vrij de lucht in. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat een papieren handdoekje het meest hygiënisch is. De papieren doekjes uit de dispenser worden na gebruik meteen weggegooid. De ziekteverwekkers krijgen daardoor geen kans zich te verspreiden