Voedselverwerking

Partner in de voedselverwerking

Als onderneming in de foodsector weet u als geen ander hoe belangrijk een goede hygiëne is bij de verwerking en/of verpakking van voedingsmiddelen. Om dat te realiseren hebt u de juiste middelen nodig. Zodat u de veiligheid van uw voedsel 100% kunt garanderen.

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan HACCP disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan onder andere handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en food service producten. 

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Abena Re-Seller heeft veel ervaring in het sourcen en leveren van producen voor verschillende sectoren. Deze ervaringen delen wij graag met u, zodat u het beste product krijgt voor de beste prijs.

  • Uw partner in duurzame disposables
  • Op de hoogte van lokale wet- en regelgeving
  • Eigen kwaliteitscontroleurs
  • Wereldwijd netwerk

Uitleg over het assortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan onder andere handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Handschoenen

Bij het beschermen van voedingsmiddelen en productieomgevingen in de voedselverwerkende industrie tegen ongewenste besmetting zijn het gebruik van handschoenen van essentieel belang.  Handen bevatten de meeste bacteriën en vuil, en zijn tegelijkertijd de lichaamsdelen die het meeste contact met voedingsmiddelen hebben. Dit vraagt om een goede bescherming en comfortabel draagcomfort.

Classic Nitril CAT III handschoenen: uitermate geschikt voor de voedingsindustrie

Dit is een stevige, hoogwaardige en elastische nitril handschoen. Deze handschoenen Bieden een groot draagcomfort waarbij vermoeidheid in de handen vermeden wordt. Beschermen tegen doordringen van bacteriën en virussen, maar ook tegen chemicaliën en sterke schoonmaakmiddelen. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een  opbouw van een latexallergie te voorkomen. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Vitrile handschoenen CAT III blauw

Het economisch alternatief voor latex en nitril. Vitrile handschoenen is een mix van vinyl en nitril en zijn uitermate geschikt voor de voedselverwerking. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw en zwart en hebben de volgende voordelen:

 • Duurzamer en zachter dan vinyl
 • Het nitrilgehalte verbetert de scheursterkte
 • Poedervrije handschoenen
 • Voedselveilig volgens verordening (EG) 1935/2004 (zonder vette voedingsmiddelen)
 • Cat III en EN-374 voor virussen
Klik hier als u meer wilt weten over handschoenen
handschoenen voedsel veilig nitril vinyl latex
beschermende kleding voor voedsel verwerkingsindustrie

Beschermende kleding

Beschermende kleding in de voedingsindustrie moet voldoen aan steeds strengere hygiëne-voorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding voor het dragen of vasthouden door personen ter bescherming tegen gevaren voor hun gezondheid en veiligheid, moet aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor opgestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden gegarandeerd. Vandaar dat vaak blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Dit past binnen de basisprincipes van het werken volgens HACCP.

Deze categorie kunnen we onderverdelen in twee categorieën: Bescherming Hoofd en Lichaam

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming is belangrijk voor hygiënische werkomgevingen, zo voorkomt u bijvoorbeeld ongewenste vervuiling door uitvallende haren.

Haarnetjes (wokkels)

De haarnetjes zijn gemaakt van non-woven polypropyleen, 13 g/m2. Dit premium wokkel model is verkrijgbaar in 53 cm en in 58 cm en is voorzien van latexvrij elastiek. Leverbaar in 5 verschillende kleuren voor toepassingen binnen kleurcoderingssystemen. Geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

Baardmaskers

Wegwerp baardmaskers zorgen voor een betrouwbare hoofdbescherming en voorkomen vervuiling van uw eindproducten. Onze assortiment baardmaskers behelst twee afmetingen en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en blauw.

Astrocap

Disposables hoofdkappen bieden veruit de beste hoofdbeschermingen deze kap is gemaakt van non-woven polypropyleen en heeft ook een mondmasker. Voorzien van dubbel elastiek voor een goede pasvorm.

Lichaamsbescherming

Lichaamsbescherming is belangrijk voor hygiënische werkomgevingen om te zorgen voor een schoon, veilig en hygiënisch productieproces.

Bezoekersjassen

Deze jassen kunnen over de dagelijkse kleding aangetrokken worden en zijn gemaakt van non-woven polypropyleen en hebben klittenbandsluiting en latexvrije elastieken in de pols. Leverbaar in wit en blauw  en in verschillende maten.

Coveralls

Deze wegwerpoveralls, voorzien van klittenband, bedekken het complete lichaam en zijn voorzien van een capuchon. Deze overalls zijn gemaakt van non-woven polypropyleen en zijn leverbaar in de kleuren rood, wit, blauw en groen in diverse maten. De wegwerpoveralls in deze categorie bieden bescherming volgens categorie 1, minimaal risico.

Mouwovertrekken

Mouwovertrekken zijn gemaakt van LDPE materiaal en worden veel gebruikt in de voedingsindustrie. Ons assortiment bevat twee kwaliteiten, namelijk een Basis kwaliteit van 20 My en een Premium kwaliteit van 30 My. De mouwovertrekken bevatten latexvrij elastiek aan de uiteinden en zijn verkrijgbaar in de kleur blauw.

Shoecovers

Onze blauwe PE overschoen kent een lengte van 41 cm en kan eenvoudig over de schoenen aangetrokken worden. Verkrijgbaar in meerdere diktes (35 My, 50 My en 70 My) en afmetingen in de kleur blauw. 

Laarsovertrek

Transparante PE laars overtrek met antislipzool voor eenmalige gebruik. Zeer geschikt voor gebruik in de voedselverwerkende industrie, met elastiek aan de bovenzijde voor een perfecte aansluiting.

OX-ON

OX-ON is gevestigd in Denemarken en is een gerenommeerde leverancier van Premium beschermende kleding, zoals coveralls, gehoor bescherming, bescherming hoofd en lichaam en voert een breed assortiment aan kwalitatieve werkhandschoenen in het assortiment. Deze organisatie is gelieerd aan de Abena Group en wij kunnen het gehele assortiment van OX-ON aan u leveren.

Vikan

Vikan is ’s werelds toonaangevende leverancier van hygiënische schoonmaakmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie en andere hygiënegevoelige omgevingen. Met het hoofdkantoor in Denemarken en meer dan een eeuw ervaring, hebben ze de grootste database van hygiëne en regelgevende inzichten verzameld en gebruiken deze om ’s werelds meest effectieve professionele schoonmaak- en adviesdiensten te ontwikkelen. 

De holding van Abena Re-Seller is gevestigd in Abenra (Denemarken) en wij hebben het gehele gamma van Vikan in ons assortiment beschikbaar.


Vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Voedselveiligheid​

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. U wilt immers niet dat consumenten er ziek van worden. Daarom zijn er strenge regels t.a.v. voedselveiligheid, zoals de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem. Abena Re-Seller kan u helpen bij het naleven van deze regels, bijvoorbeeld door de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

controle voedselveiligheid

Duurzame verpakkingsmaterialen

Uit verschillende onderzoeken blijft dat de voedingsindustrie in ons land, maar ook in de ons omringende landen verzadigd is. We gaan niet meer eten, maar wel anders. Consumenten zoeken meer gemak en hechten meer waarde aan duurzaamheid. Om uw producten op een meer duurzame manier te verpakken of te presenteren, biedt Abena Re-Seller een uitgebreid assortiment duurzame disposable producten zoals biologisch afbreekbare koffiebekers, bakjes op basis van bagasse, papieren rietjes, bestek van hout of bamboe.

milieuvriendelijk recyclebaar
duurzaam

Duurzame oplossingen

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Kijk dan op onze pagina met eco producten!

HACCP
Een goede hygiëne is belangrijk bij de verwerking en/of verpakking van uw voedsel. Abena Re-Seller voert een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan HACCP disposables, welke voldoen aan alle gestelde EN richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan afvalsystemen, papierproducten, koffiebekers etc

Eigen kwaliteitscontroles
Abena Re-Seller levert vanuit het centrale magazijn ruim 22.000 producten uit voorraad en is onderdeel van de Abena Groep, een Deense leverancier/importeur met 16 vestigingen wereldwijd en een eigen inkoopkantoor in China. Vanuit dit kantoor worden door eigen medewerkers de fabrieken bezocht voor kwaliteitscontroles en verzorgen zij ook voor ons de kwaliteitscontrole als een container aan boord gaat. Op deze wijze kunnen wij de kwaliteit van de HACCP disposables garanderen. Niet alleen hebben wij kennis van uw markt en van HACCP producten, wij beschikken tevens over alle benodigde foodcertificaten.


Certificering
Abena beschikt over twee ISO certificaten: ISO 14001 en ISO 9001. ISO 14001 verzekert zowel werknemers als klanten, partners en groothandels dat wij voldoen aan de strenge milieueisen en dat deze voortdurend gemeten, gecontroleerd en verbeterd worden. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.
Eén van de initiatieven die Abena op het gebied van ISO certificering genomen heeft, is het instellen van een zogenaamde “green account”. Hierop wordt bijgehouden hoeveel natuurlijke hulpbronnen zoals olie, elektriciteit en grondstoffen wij gebruiken. Dit geeft ons inzicht in het verbruik ten opzichte van onze productie. En wij werken actief aan het verminderen van CO2-uitstoot die vrijkomt gedurende het productieproces. Daarnaast is Abena aangesloten bij het UN Global Compact.