Voedselverwerkingsbedrijven

De voedselverwerkende industrie bestaat uit meerdere soorten industrieën. Van het bereiden van vis tot de verwerking van kant en klare maaltijden; in alle processen en in de gehele keten is hygiëne belangrijk om een verantwoord product te produceren.

Sinds 1995 moet elk bedrijf dat levensmiddelen bereidt of verhandelt een voedselveiligheidsplan hebben, dat is gebaseerd op HACCP. Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan. En hoe het fouten kan voorkomen.

Abena Re-Seller voert een hoogwaardig kwalitatief assortiment welke voldoet aan de hygiënecode en aan de Europese richtlijnen gestelde eisen en normen.

Wij beschikken over alle testrapporten en certificaten en kunnen dit op verzoek ook aanleveren. Met deze certificaten kunt u aantonen dat u, volgens het HACCP principe, ook dit risico geanalyseerd en geborgd heeft.

Handschoenen

Bij voedselverwerkingsbedrijven is het belangrijk dat de juiste handschoen gedragen wordt, die de juiste bescherming biedt. Handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën. Hoe hoger de categorie, hoe meer bescherming de handschoen biedt. Abena levert handschoenen in Categorie 1 en Categorie 3. Wat is het verschil?

Categorie 1 handschoenen: handschoenen van eenvoudig ontwerp. Handschoenen die vallen in categorie 1 bieden bescherming tegen minimale risico’s. Deze handschoenen bieden voldoende bescherming bij lichte schoonmaakwerkzaamheden en bij de verwerking van voedsel.

Categorie 3 handschoenen: handschoenen van complex ontwerp – voor onomkeerbare of dodelijke risico’s.
Handschoenen die vallen onder categorie 3 bieden bescherming tegen de zwaarste risico’s, zoals bijvoorbeeld het werken met chemicaliën, hitte of elektriciteit. De fabrikant of Europese importeur dient dit type handschoen aan een EG-typeonderzoek te onderwerpen en tevens de kwaliteit van de handschoenen zeker te stellen. De controlerende instantie wordt geïdentificeerd met een nummer dat naast de CE-markering vermeld moet worden.

HANDSCHOENEN GROOTHANDEL NEDERLAND ABENA RESELLER
nitril-handschoenen-abena-nederland

Nitril handschoenen:

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber, zijn erg comfortabel en sterker dan latex. Nitril handschoenen bevatten geen latex en kunnen voor de meest uiteenlopende werkzaamheden ingezet worden, mits de juiste certificeringen. Voor werkzaamheden met een laag risico en waarbij een goede tastgevoeligheid noodzakelijk is, heeft Abena superdunne Ultra Sensitve handschoenen.

latex handschoenen abena

Latex handschoenen 

Latex handschoenen hebben een uitstekende tastgevoeligheid, zijn elastisch en zitten als een tweede huid om de hand. Latex handschoenen zijn minder geschikt voor het werken met chemicaliën. Daarnaast heeft latex het grote nadeel dat mensen allergisch kunnen zijn voor latex.

vinyl-handschoenen-groothandel

Vinyl handschoenen 

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van soepel PVC, zijn minder scheurvast en geven minder bescherming. Vinyl handschoenen worden wijder bij het dragen, waardoor ze poreus worden. Vinyl handschoenen zijn niet geschikt voor het omgaan met vet voedsel.

Hygiënepapier

Hygiënepapier draagt bij aan een optimale handhygiëne en het schoonhouden van oppervlakken die direct- of indirect in aanmerking komen met voedsel.

100% Cellulose papier

Hygiënepapier geproduceerd van 100% cellulose, ook wel houtpulp genoemd, is het meest geschikt wanneer u een hoog absorberend product wenst. Door de lange vezels hebben vloeistoffen, zoals olie en vetten, meer plek om zich te nestelen in het papier.

Recycled papier

Gerecycled papier is geschikt voor ruimtes waar een snelle en hoge absorptie minder belangrijk is. Gerecycled papier kan een goede oplossing zijn in bijvoorbeeld openbare ruimtes of sanitaire ruimtes, waarbij hygiënepapier niet direct in aanraking komt met voedselwerkende ruimtes.

papier hygiene

Schoonmaakproducten

Reinigen en desinfecteren is één van de belangrijkste onderdelen in het voedselveiligheid- en kwaliteitsprogramma in een voedingsmiddelenbedrijf. Als producent van voedsel wilt u tenslotte het risico op kruisbesmetting van allergenen, bacteriën en andere besmettingen voorkomen. Daarnaast beschermt u uzelf en collega’s preventief tegen onnodige besmettingen.
Reinigen: onder reinigen wordt verstaan het verwijderen van zichtbaar vuil en onzichtbaar organisch materiaal om te voorkomen dat micro-organismen zich kunnen handhaven, vermeerderen en verspreiden. Gebruik een reinigingsmiddel- of materiaal op oppervlakken dat niet rechtstreeks in contact komt met voedingsmiddelen.

Laat uw productieproces soepel verlopen met hoge kwaliteit microvezeldoeken die bacteriën en virussen eenvoudig verwijderden:

schoonmaakartikelen abena

Desinfectie

Desinfectie is het zodanig behandelen van oppervlakken dat alle ongewenste micro-organismen worden gedood of tot aanvaardbare aantallen worden teruggebracht. Gebruik een desinfectiemiddel bij alle oppervlakken die rechtstreeks of indirect met voedingsmiddelen in contact komen.

microvezeldoek

Microvezeltechniek
De microvezeldoeken van Abena zijn van de hoogste kwaliteit en dragen bij aan een optimale hygiëne. Door de unieke samenstelling wordt 99,9% van de aanwezige bacteriën en virussen verwijderd, zelfs nadat de doek 50 keer gewassen is. Dit vermindert het risico op kruisbesmetting.
Het kleurcoderingssysteem verlaagt het risico van kruisbesmettingen omdat u gemakkelijk kunt zien welke doek voor welke ruimte en voor welke toepassing gebruikt kan worden.

microvezeldoel abena groothandel leverancier

PU-Microvezeldoek
Bent u of zijn uw collega’s gewend om te “soppen” maar wilt u wel gebruik maken van de voordelen die een microvezeldoek biedt? Kies dan voor de PU-microvezeldoek! Deze doek is voorzien van een PU-coating, waardoor de microvezeldoek te gebruiken is als een traditionele schoonmaakdoek, zonder de eigenschappen van een microvezeldoek te verliezen.

Foodservice disposables

Het assortiment van Abena Re-Seller biedt een complete oplossing voor de voedselverwerkende industrie. Het bestaat o.a. uit food service disposables zoals folies, schalen, rietjes en koffiebekers. Door de recente wetswijziging omtrent single use plastics worden ook bedrijven die werkzijn zijn in de voedselverwerkende industrie gedwongen om aanpassingen te doen en op zoek te gaan naar duurzame alternatieven.

Bent u al klaar voor een duurzame toekomst?

verpakkingsmateriaal disposable
duurzaam

Duurzame oplossingen

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Kijk dan op onze pagina met eco producten!

HACCP
Een goede hygiëne is belangrijk bij de verwerking en/of verpakking van uw voedsel. Abena Re-Seller voert een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan HACCP disposables, welke voldoen aan alle gestelde EN richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan afvalsystemen, papierproducten, koffiebekers etc

Eigen kwaliteitscontroles
Abena Re-Seller levert vanuit het centrale magazijn ruim 22.000 producten uit voorraad en is onderdeel van de Abena Groep, een Deense leverancier/importeur met 16 vestigingen wereldwijd en een eigen inkoopkantoor in China. Vanuit dit kantoor worden door eigen medewerkers de fabrieken bezocht voor kwaliteitscontroles en verzorgen zij ook voor ons de kwaliteitscontrole als een container aan boord gaat. Op deze wijze kunnen wij de kwaliteit van de HACCP disposables garanderen. Niet alleen hebben wij kennis van uw markt en van HACCP producten, wij beschikken tevens over alle benodigde foodcertificaten.


Certificering
Abena beschikt over twee ISO certificaten: ISO 14001 en ISO 9001. ISO 14001 verzekert zowel werknemers als klanten, partners en groothandels dat wij voldoen aan de strenge milieueisen en dat deze voortdurend gemeten, gecontroleerd en verbeterd worden. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.
Eén van de initiatieven die Abena op het gebied van ISO certificering genomen heeft, is het instellen van een zogenaamde “green account”. Hierop wordt bijgehouden hoeveel natuurlijke hulpbronnen zoals olie, elektriciteit en grondstoffen wij gebruiken. Dit geeft ons inzicht in het verbruik ten opzichte van onze productie. En wij werken actief aan het verminderen van CO2-uitstoot die vrijkomt gedurende het productieproces. Daarnaast is Abena aangesloten bij het UN Global Compact.