Verpakking/Packaging

Partner in de voedselverwerking

De verpakkingsindustrie is een dynamische omgeving en voortdurend in ontwikkeling. De markt vraag om kleinere series, meer variatie en meer maatwerk, een hogere kwaliteit en snellere levering.

Dat heeft te maken met de toename van het aantal kleinere gezinnen en eenpersoonshuishoudens, meer behoefte aan gemak en aandacht voor gezondheid en voedselkwaliteit. Maar het heeft ook te maken met de groei van aankopen via internet. Zo heeft u te maken met diverse sectoren, stijgende vraag naar gepersonaliseerde verpakkingen en veranderende wetgeving omtrent plastics. Hierdoor kunnen wij ons voorstellen dat u op zoek bent naar één flexibele partner die u kan ondersteunen bij het samenstellen van het juiste assortiment. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment foodservice en hygiëneproducten voor het bereiden, bewaren presenteren of consumeren van eten en drinken. Een groot deel hiervan leveren we uit voorraad, waardoor snelle levering mogelijk is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een partner die:

  • Expertise en kennis in huis heeft en die graag met u wil delen?
  • Transparant is en de continuïteit kan waarborgen?
  • Continu op zoek gaat naar de beste producten voor mens én milieu?

Dan bent u bij Abena Re-Seller aan het juiste adres. Wilt u weten wat Abena Re-Seller voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. 

Uitleg over het assortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame foodservice en hygiëneproducten. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan onder andere handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Handschoenen

Het gebruik van handschoenen en beschermkleding is heel belangrijk bij uw klanten. Wanneer uw klanten met etenswaren werken, adviseren wij u om te kiezen voor een blauwe of zwarte variant. Mocht er onverhoopt iets misgaan en gaat de handschoen kapot, dan kunt u het materiaal dankzij de opvallende kleur gemakkelijk terugvinden. Juist omdat hygiëne bij uw klanten zo belangrijk is, adviseren wij u om Nitril handschoenen te gebruiken. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een opbouw van een latexallergie te voorkomen. Latex handschoenen bevatten allergenen en vooral de gepoederde handschoenen kunnen de hygiëne en de gezondheid in gevaar brengen.

handschoenen voedsel veilig nitril vinyl latex
papier hygiene

Hygiënepapier

Een goede hygiëne is in iedere (professionele) omgeving van uiterst belang. Bacteriën verspreiden zich immers razendsnel. Als verpakkingsgroothandel levert u aan klanten waar een schone en veilige werkomgeving essentieel is. Een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een schone en veilige werkomgeving, is het bieden van voldoende faciliteiten ten behoeve van een goede hygiëne. Dit vermindert ziekteverzuim en vergroot het werkplezier van medewerkers. Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving helpt daarbij. Welke soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep? Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment. Bij Abena Re-Seller kunt u kiezen uit diverse soorten hygiënepapier welke wij direct uit voorraad kunnen leveren. Ons papier is van hoge kwaliteit en wordt duurzaam geproduceerd. Toiletpapier, handdoekjes, poetspapier en de bijbehorende dispensers. Wilt u toiletpapier en overig hygiënepapier per trailer of in Private label bestellen?  Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

Afvalmanagement: LDPE en BIO afvalzakken

Door de jarenlange ervaring op het gebied van afvalzakken, is Abena Re-Seller een ervaren en deskundige partner voor met name Verpakkingsgroothandels. Abena voert een breed assortiment LDPE afvalzakken en verkoopt sinds begin dit jaar uitsluitend nog gerecyclede afvalzakken. De LDPE afvalzakken zijn gemaakt van Low Density PolyEthyleen en kenmerken zich als dik, taai, sterk, rekbaar en soepel. LDPE afvalzakken zijn 100% recyclebaar! De LDPE afvalzakken van Abena Re-Seller zijn in diverse maten, kleuren en microns leverbaar.

Abena Re-Seller is medio 2021 gestopt met de verkoop van HDPE afvalzakken. HDPE afvalzakken worden gemaakt uit een mix van voornamelijk nieuwe grondstoffen (Virgin materiaal) en zijn dus erg belastend voor het milieu. 

afval management afvalzakken en systemen groothandel nederland

Transparantie

De dikte van een afvalzak wordt aangeduid in micron of mu (µ). Hoe meer micron, hoe sterker de zak. Maar ook het materiaal is van invloed op de dikte van de zak. HDPE zakken kunnen door hun dikke, rechte kunststofbundels van een veel dunnere folie gemaakt worden dan LDPE zakken. Bij Abena Re-Seller houden wij van transparantie en dat is precies de reden dat wij uitsluitend de exacte microndikte van onze afvalzakken vermelden en niet communiceren met de in de markt gebruikelijke Type coderingen. Een T60 zegt namelijk niets over de dikte van de afvalzak en daarvoor biedt Abena Re-Seller een afvalzakkencalculator tool aan zodat u zelf eenvoudig de microndikte van uw afvalzakken kunt berekenen. Enige dat u nodig heeft is het rolgewicht en de exacte afmetingen. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust eens contact op met uw accountmanager.

Ook een afvalzak is afval

Bio afvalzakken zijn meestal gemaakt van bio plastic. Bio plastic is biobased materiaal. Dit betekent dat het plastic is gemaakt van natuurlijke, meestal plantaardige grondstoffen zoals zetmeel gewonnen uit aardappelen, mais of cellulose. Het zijn in feite kunstmatige biopolymeren. Ook wordt polymelkzuur oftewel PLA gebruikt voor deze toepassing. Als de bio afvalzakken gemaakt zijn van biobased materiaal zijn zakken ook composteerbaar. Abena Re-Seller heeft nu ook uit voorraad een breed assortiment BIO afvalzakken beschikbaar. Ons BIO assortiment is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor u verzekerd bent van een duurzaam afvalmanagement.

foodservice producten horeca groothandel disposables

Foodservice

Abena Re-Seller heeft jarenlange ervaring met het leveren van Foodservice disposables aan Verpakkingsgroothandels. Het assortiment bevat drinkbekers, kartonnen koffiebekers en een breed assortiment aan biologisch afbreekbare disposables. Wij hebben eigen productiefaciliteiten in China en wij laten daar de kartonnen koffiebekers maken. Voor aanvragen vanaf 250.000 stuks kunnen wij uw organisatie ook van private label bekers voorzien. Nieuw in ons assortiment zijn onze water based koffiebekers, voor 100% zonder plastic coating geproduceerd.

 

Note: Momenteel is het erg lastig om nieuwe voorraden te bestellen uit China en hebben wij te maken met een capaciteitstekort in het zeetransport. Daardoor zijn de prijzen van zeecontainers fenomenaal gestegen van 2.500 dollar tot 17.000 dollar in oktober 2021. Dit heeft enorm veel impact op de producten die wij nu rechtstreeks vanuit China importeren.

EU verbiedt Single Use Plastics

Single Use Plastics (SUP) zijn vanaf juli 2021 verboden. Plastic rietjes, bestek, borden en andere zogenaamde plastic disposables moeten vanaf dan geproduceerd worden van duurzame materialen. In oktober 2018 heeft het Europees Parlement ingestemd met het verbod op SUP in de EU. Dit verbod houdt in dat kunststofproducten voor eenmalig gebruik vanaf 21 juli 2021 verboden zijn op de Europese markt. Wij geloven dat duurzaamheid en gemak hand-in-hand gaan. Met onze niet aflatende toewijding en zorg voor het milieu, zorgen wij ervoor dat met het gebruik van onze producten, wij de wereld een klein beetje beter achter kunnen laten. Zonder in te boeten aan kwaliteit en prijs. Met een groeiende focus op milieuvriendelijke oplossingen en een groeiende markt voor duurzame producten, zijn wij constant op zoek naar nieuwe materialen en concepten die hieraan kunnen voldoen.

Meer weten over de SUP-wetgeving? Klik hier.

Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment disposable producten als alternatief voor plastic disposables. Grondstoffen die minder impact op het milieu hebben, zoals suikerrietbagasse, hout, palmbladeren  en papier. En producten met een kaolien coating in plaats van een coating van PE.


Beschermende kleding

Beschermende kleding bij uw klanten moet voldoen aan steeds strengere hygiënevoorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding moet voldoen aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor gestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden gegarandeerd. Vandaar dat vaak voor blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment aan Persoonlijke beschermingsmiddelen welke voldoen aan alle hoogst gestelde eisen en normeringen. 

beschermende kleding voor voedsel verwerkingsindustrie
mircrovezel doeken lavette

Schoonmaakproducten: Chicopee schoonmaakdoeken

Bij uw klanten is hygiëne ontzettend belangrijk. Slechte hygiëne zorgt voor een  niet verantwoorde werkomgeving. Om deze reden stelt de HACCP harde eisen wanneer het gaat om hygiëne en zijn goede schoonmaakartikelen dus erg belangrijk. Zoals goede schoonmaakdoekjes! Medewerkers in de Horeca hebben vaak te maken met vieze tafels of keukens die snel en effectief schoongemaakt moeten worden. Slechte kwaliteit en lichte doekjes werken vaak niet goed. Veel reinigingsdoeken zijn moeilijk af te spoelen en schoon te houden, wat veel extra tijd kost. Ook gaan de doeken snel vies ruiken en zijn het een bron van bacteriën. De Chicopee doeken bieden hiervoor de oplossing! De unieke open structuur garandeert superieure vuilverwijdering en efficiënte absorptie van vuil. Dankzij de antibacteriële werking ontstaan er geen rare geurtjes en blijft het doekje de hele dag schoon. De doekjes blijven sterk en fris dankzij de open structuur.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Voedselveiligheid

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. U wilt immers niet dat consumenten er ziek van worden. Daarom zijn er strenge regels t.a.v. voedselveiligheid, zoals de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem. Abena Re-Seller kan u helpen bij het naleven van deze regels, bijvoorbeeld door de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

controle voedselveiligheid

Duurzame verpakkingsmaterialen

De verduurzaming van verpakkingsmaterialen zet zich verder voort. Door de invoering van de Single Use Plastic wetgeving, worden producenten en leveranciers gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve verpakkingsmaterialen. Zo worden er meer producten geproduceerd uit alternatieve materialen zoals suikerriet en aardappelzetmeel. Ook op het gebied van recycling zijn er steeds meer ontwikkelingen gaande waardoor de verpakkingen steeds duurzamer worden.

milieuvriendelijk recyclebaar
duurzaam

Duurzame oplossingen

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Kijk dan op onze pagina met eco producten!

HACCP
Een goede hygiëne is belangrijk bij de verwerking en/of verpakking van uw voedsel. Abena Re-Seller voert een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan HACCP disposables, welke voldoen aan alle gestelde EN richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan afvalsystemen, papierproducten, koffiebekers etc

Eigen kwaliteitscontroles
Abena Re-Seller levert vanuit het centrale magazijn ruim 22.000 producten uit voorraad en is onderdeel van de Abena Groep, een Deense leverancier/importeur met 16 vestigingen wereldwijd en een eigen inkoopkantoor in China. Vanuit dit kantoor worden door eigen medewerkers de fabrieken bezocht voor kwaliteitscontroles en verzorgen zij ook voor ons de kwaliteitscontrole als een container aan boord gaat. Op deze wijze kunnen wij de kwaliteit van de HACCP disposables garanderen. Niet alleen hebben wij kennis van uw markt en van HACCP producten, wij beschikken tevens over alle benodigde foodcertificaten.


Certificering
Abena beschikt over twee ISO certificaten: ISO 14001 en ISO 9001. ISO 14001 verzekert zowel werknemers als klanten, partners en groothandels dat wij voldoen aan de strenge milieueisen en dat deze voortdurend gemeten, gecontroleerd en verbeterd worden. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.
Eén van de initiatieven die Abena op het gebied van ISO certificering genomen heeft, is het instellen van een zogenaamde “green account”. Hierop wordt bijgehouden hoeveel natuurlijke hulpbronnen zoals olie, elektriciteit en grondstoffen wij gebruiken. Dit geeft ons inzicht in het verbruik ten opzichte van onze productie. En wij werken actief aan het verminderen van CO2-uitstoot die vrijkomt gedurende het productieproces. Daarnaast is Abena aangesloten bij het UN Global Compact.