Verbod singe use plastics

Dit moet je weten over het verbod op single use plastics

De nieuwe EU-wetgeving verbiedt vanaf 3 juli 2021 de verkoop van single use plastic waarvoor plasticvrije alternatieven bestaan. Dit type plastic is verantwoordelijk voor 70 procent van het zwerfvuil op zee in Europa. Het gaat onder andere om:

Hoe zit het met oxo-degradeerbare plastic?

Ook oxo-degradeerbare plastic wordt verboden. Deze materialen zijn vervuilend voor het milieu omdat ze bij afbraak uiteenvallen in microdeeltjes – vooral als ze in aanraking komen met uv-licht, zuurstof of warmte.

Worden er meer soorten plastic verboden in de toekomst?

Bovenstaande producten zijn waarschijnlijk het begin van een groter verbod op plastic producten. Producten waar nu nog geen concrete duurzame alternatieven voor zijn (zoals verpakkingen van sandwiches, hamburgers, fruit, koffiebekers en ijs- en dessertbakjes) vallen nu nog binnen het ontmoedigingsbeleid, maar zullen in de toekomst ook verboden gaan worden.

plastic soep milieuvriendelijk leverancier beste duurzame oplossing

Whitepaper: klaar voor een toekomst zonder single use plastics

Abena Re-Seller helpt je om de stap naar de toekomst te maken. We hebben alle informatie die je nodig hebt verzameld in een handige whitepaper. Download hem gratis en lees alles over:

whitepaper download omtrent plastic en milieu en duurzaamheid
Laden

Alles over de nieuwe SUP-wetgeving verzameld

Abena heeft alle belangrijke informatie rondom de nieuwe ‘single use plastics’ wetgeving verzameld en verdeeld in vier centrale thema’s. Nu ben je in het thema ‘wetgeving’. Klik hieronder door naar één van de andere thema’s voor meer informatie.

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Wetgeving

Dit moet je weten over de wet

milieuvriendelijke verantwoordelijke duurzame producten

Assortiment

 Je assortiment op orde

alternatieve ecologische duurzame producten

Kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

toelichting biologische afbreekbare producten assortiment hulp aan klanten

Voorlichting

Zo licht je je klanten voor

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heb je vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult.

 

Ga terug naar de Think green beginpagina