Wij denken groen

EU verbiedt single use plastic

Single use plastic is vanaf juli 2021 verboden. Plastic rietjes, bestek, borden en andere zogenaamde plastic disposables moeten vanaf dan geproduceerd worden van duurzame materialen. Werk aan de winkel dus. Want groothandels moeten goed op de hoogte zijn van de nieuwe EU-wetgeving en op tijd duurzame alternatieven in hun assortiment hebben. Bovendien zijn klanten die hun vertrouwde product niet meer kunnen bestellen toe aan duidelijke voorlichting. Zeker als de factuur misschien wat hoger is. 

Zet nu de eerste stappen naar een assortiment zonder plastic

Veranderen is moeilijk. Hoewel het verbod op plastic nog ver weg lijkt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op de overstap van plastic naar duurzame alternatieven. Niet alleen omdat je zo je klanten beter kan informeren, maar ook omdat een grote verandering in een markt met zoveel spelers, producten, afdelingen en behoeftes vraagt om een stapsgewijze en systematische benadering.

Think Green: alles wat je moet weten

Onder de naam ‘Think Green’ heeft Abena  alles verzameld wat je als  groothandel moet weten over de nieuwe wetgeving. Je vindt hier belangrijke informatie, maar ook handige én kosteloze tools die je helpen bij een soepele overgang naar een assortiment zonder plastic:

think green abena ecologisch duurzaam

Onderverdeeld in vier thema's

Abena heeft alle belangrijke informatie rondom de nieuwe ‘single use plastics’ wetgeving verdeeld in vier centrale thema’s. Je vindt ze hieronder. Klik door en bereid jezelf en je klanten voor op de nieuwe wetgeving en zorg voor een soepele transitie. 

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Wetgeving

Dit moet je weten over de wet

milieuvriendelijke verantwoordelijke duurzame producten

Assortiment

 Je assortiment op orde

alternatieve ecologische duurzame producten

Kwaliteit

Garandeer een constante kwaliteit

toelichting biologische afbreekbare producten assortiment hulp aan klanten

Voorlichting

Zo licht je je klanten voor

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heb je vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult.