Alternatieve producten

Kiezen voor het juiste duurzame alternatief

Single use plastic is vanaf juli 2021 verboden. Plastic rietjes, bestek, borden en andere zogenaamde plastic disposables moeten vanaf dan geproduceerd worden van duurzame materialen.

Wij geloven dat duurzaamheid en gemak hand-in-hand gaan. Met onze niet aflatende toewijding en zorg voor het milieu, zorgen wij ervoor dat met het gebruik van onze producten, wij de wereld een klein beetje beter achter kunnen laten. Zonder in te boeten aan kwaliteit en prijs. Met een groeiende focus op milieuvriendelijke oplossingen en een groeiende markt voor duurzame producten, zijn wij constant op zoek naar nieuwe materialen en concepten die hieraan kunnen voldoen. 

Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment disposable producten als alternatief voor plastic disposables. Grondstoffen die minder impact op het milieu hebben, zoals suikerrietbagasse, hout, palmbladeren  en papier. En producten met een kaolien coating in plaats van een coating van PE.

Papier

Kies papier als

biologisch afbreekbare producten milieuvriendelijk groen

Hout

Kies hout als

houten biologische bstek afbreekbaar

Palmbladeren

De productie van palmbladeren is eenvoudig en duurzaam. De palmbladeren die van de bomen vallen worden op de plantage verzameld en gereinigd. Vervolgens worden deze door middel van warmte geperst in verschillende maten en vormen.

Kies palmbladeren als

biologische afbreekbare producten ecologisch

Suikerrietbagasse

Suikerriet is een belangrijk gewas voor de productie van rietsuiker. De overgebleven materialen worden versnipperd en gereinigd tot zogenaamde bagassevezels. Van deze vezels kunnen verschillende soorten producten worden gemaakt die zijn geschikt voor warme en koude gerechten.

Kies suikerrietbagasse als

suikerriet sugar cane biologische afbreekbare producten

Kaolien coating

Een kaolien coating houdt in dat de bovenzijde van het karton bedekt is met een ultradun laagje klei (kaolien). Kaolien wordt ook gebruikt in het maken van porselein.

Kies kaolien coating als

Bekijk en vergelijk duurzame disposables

Download eenvoudig onze catalogus voor een compleet overzicht van ons duurzame assortiment. Wil je de alternatieven goed beoordelen?  Vraag dan een gratis proefpakket aan. Hierin vindt u diverse samples van duurzame alternatieven voor de single use plastics die verboden worden. 

Alles over de nieuwe SUP-wetgeving verzameld

Abena heeft alle belangrijke informatie rondom de nieuwe ‘single use plastics’ wetgeving verzameld. Klik hieronder snel door naar één van de andere thema’s.

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Wetgeving

Dit moet je weten over de wet

wetgeving biologische afbreekbare producten duurzaam milieuvriendelijk

Assortiment

 Je assortiment op orde

alternatieve ecologische duurzame producten

Duurzaamheid

Kwalitatieve duurzame alternatieven

toelichting biologische afbreekbare producten assortiment hulp aan klanten

Voorlichting

Zo licht je je klanten voor

Maak gebruik van onze ervaring

Wil je niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heb je vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat je niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen je graag via een (telefonisch) consult.

 

Ga terug naar de Think green beginpagina