Verpakking

Partner in de verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie is een dynamische omgeving en voortdurend in ontwikkeling. De markt vraag om kleinere series, meer variatie en meer maatwerk, een hogere kwaliteit en snellere levering.

Dat heeft te maken met de toename van het aantal kleinere gezinnen en eenpersoonshuishoudens, meer behoefte aan gemak en aandacht voor gezondheid en voedselkwaliteit. Maar het heeft ook te maken met de groei van aankopen via internet. Zo heeft u te maken met diverse sectoren, stijgende vraag naar gepersonaliseerde verpakkingen en veranderende wetgeving omtrent plastics. Hierdoor kunnen wij ons voorstellen dat u op zoek bent naar één flexibele partner die u kan ondersteunen bij het samenstellen van het juiste assortiment. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment foodservice en hygiëneproducten voor het bereiden, bewaren presenteren of consumeren van eten en drinken. Een groot deel hiervan leveren we uit voorraad, waardoor snelle levering mogelijk is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een partner die:

  • Expertise en kennis in huis heeft en die graag met u wil delen?
  • Transparant is en de continuïteit kan waarborgen?
  • Continu op zoek gaat naar de beste producten voor mens én milieu?

Dan bent u bij Abena Re-Seller aan het juiste adres. Wilt u weten wat Abena Re-Seller voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. 

Kernassortiment

Abena Re-Seller biedt een kwalitatief hoogwaardig assortiment aan duurzame disposables. Deze producten voldoen aan alle gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS & BRC. Daarnaast leveren wij een breed assortiment aan zoals handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodserviceproducten.

Welke handschoenen voor welke toepassing – lees wat de verschillen zijn en welke bescherming ze bieden.

Een goede hygiëne is in iedere omgeving van belang. Laat u informeren over ons assortiment hygiënepapier.

Hygiëne is erg belangrijk voor uw klanten. Zorg daarom voor goede producten, zoals disposable schoonmaakdoekjes.

Aan welke veiligheidseisen en hygiënevoorschriften moet beschermende kleding voldoen? Lees er alles over.

Breed assortiment aan LDPE afvalzakken in verschillende maten, kleuren en diktes leverbaar.

Duurzame disposable foodservice-producten met eigen productiefaciliteiten voor constante kwaliteit en levering.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Bart – Willem – Lobke | Sales Support 

Trends in de markt

Voedselveiligheid

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, moeten zorgen dat deze veilig zijn. U wilt immers niet dat consumenten er ziek van worden. Daarom zijn er strenge regels t.a.v. voedselveiligheid, zoals de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem. Abena Re-Seller kan u helpen bij het naleven van deze regels, bijvoorbeeld door de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers. Wij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

controle voedselveiligheid

Duurzame verpakkingsmaterialen

De verduurzaming van verpakkingsmaterialen zet zich verder voort. Door de invoering van de Single Use Plastic wetgeving, worden producenten en leveranciers gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve verpakkingsmaterialen. Zo worden er meer producten geproduceerd uit alternatieve materialen zoals suikerriet en aardappelzetmeel. Ook op het gebied van recycling zijn er steeds meer ontwikkelingen gaande waardoor de verpakkingen steeds duurzamer worden.

milieuvriendelijk recyclebaar

Artikelen uit ons kenniscentrum

HACCP - IFS en BRC kwaliteitsnormen | ABENA Food

HACCP principes en BRC/IFS kwaliteitsnormen borgen voedselveiligheid

Lees meer →
Reinigen en desinfecteren in belangrijk in de voedingsindustrie | Abena Food

Desinfecteren is belangrijk maar maak eerst goed schoon

Lees meer →

Wat is het verschil tussen Food Grade, Food Safe en FDA Compliant?

Lees meer →
belang van kleurcodering bij schoonmaken in de voedingsindustrie

Kleurcodes geven duidelijkheid en veiligheid bij voedselproductie

Lees meer →
Vogelgriep - hygiënemaatregelen | Abena Re-Seller

Vogelgriep, wat is het en hoe bescherm je jezelf?

Lees meer →

Varkenspest, wat is het en hoe voorkom je het

Lees meer →
Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik

Lees meer →
Abena Re-Seller latexallergie

Latexallergiën

Lees meer →
Alternatieven voor plastic - ABENA Re-Seller

Ga voor een constante productkwaliteit

Lees meer →

Handschoenen

Het gebruik van handschoenen en beschermkleding is heel belangrijk bij uw klanten. Wanneer uw klanten met etenswaren werken, adviseren wij u om te kiezen voor een blauwe of zwarte variant. Mocht er onverhoopt iets misgaan en gaat de handschoen kapot, dan kunt u het materiaal dankzij de opvallende kleur gemakkelijk terugvinden. Juist omdat hygiëne bij uw klanten zo belangrijk is, adviseren wij u om Nitril handschoenen te gebruiken. De handschoenen zijn latexvrij en daardoor geschikt voor mensen met een latexallergie of om een opbouw van een latexallergie te voorkomen. Latex handschoenen bevatten allergenen en vooral de gepoederde handschoenen kunnen de hygiëne en de gezondheid in gevaar brengen.

Abena Re-Seller handschoenen voor de verpakkingsindustrie

Hygiënepapier

Een goede hygiëne is in iedere (professionele) omgeving van uiterst belang. Bacteriën verspreiden zich immers razendsnel en brengen allerlei ellende met zich mee. Als verpakkingsgroothandel levert u aan talloze klanten waar een schone en veilige werkomgeving essentieel is. Een belangrijke voorwaarde om een schone en veilige werkomgeving te creëren, is het bieden van voldoende faciliteiten ten behoeve van een goede hygiëne. Dit verminderd ziekteverzuim en vergroot het werkgeluk van medewerkers. Het inrichten van een hygiënische en efficiënte sanitaire omgeving is daarom een belangrijk onderdeel. Welke soort toiletpapier of handdoekje past het beste bij uw doelgroep? Abena Re-Seller helpt u graag bij het samenstellen van een optimaal assortiment. Bij Abena Re-Seller kunt u kiezen uit diverse soorten hygiënepapier welke wij direct uit voorraad kunnen leveren. Ons papier is van hoge kwaliteit en wordt duurzaam geproduceerd. Toiletpapier, handdoekjes, poetspapier en de bijbehorende dispensers. Wilt u toiletpapier en overig hygiënepapier per trailer of in Private label bestellen?  Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

ABENA Re-Seller hygiënepapier

Schoonmaak

Bij uw klanten is hygiëne ontzettend belangrijk. Slechte hygiëne zorgt voor een  niet verantwoorde werkomgeving. Om deze reden stelt de HACCP harde eisen wanneer het gaat om hygiëne. Naast verse producten en een handige inrichting, zijn goede schoonmaakartikelen dus erg belangrijk. Zoals goede schoonmaakdoekjes! Medewerkers in de Horeca hebben vaak te maken met vieze tafels of keukens die snel en effectief schoongemaakt moeten worden. Slechte kwaliteit en lichte doekjes zien er vaak goedkoop uit en werken vaak niet goed. Veel reinigingsdoeken zijn moeilijk af te spoelen en schoon te houden, wat veel extra tijd kost. Ook gaan de doeken snel vies ruiken en is het een bron van bacteriën. De Chicopee doeken bieden hiervoor de oplossing! De unieke open structuur garandeert superieure vuil verwijdering en efficiënte vuil absorptie. Dankzij de antibacteriële werking ontstaan er geen rare geurtjes en blijft het doekje de hele dag schoon. De doekjes blijven sterk en fris dankzij de open structuur.

abena reseller

Beschermende kleding

Beschermende kleding bij uw klanten moet voldoen aan steeds strengere hygiënevoorschriften en veiligheidseisen en moet passen bij het werken volgens de HACCP principes. Beschermende kleding moet voldoen aan de Europese verordening persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn te herkennen aan het CE-logo. Het CE-logo is geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de hiervoor opgestelde Europese normen en wetgeving. Beschermende kleding die direct of indirect met levensmiddelen in contact komen, mogen geen bestanddelen afgeven in hoeveelheden die voor de gezondheid van de mens gevaar kunnen opleveren, of die tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen, dan wel een verandering van geur, kleur of smaak kunnen leiden. Daarnaast dient de traceerbaarheid van materialen en voorwerpen die in contact komen met levensmiddelen in alle stadia te worden stadia gegarandeerd. Vandaar dat vaak blauwe schorten of mouwovertrekken wordt gekozen, omdat dit visueel te traceren is. Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment aan Persoonlijke beschermingsmiddelen welke voldoen aan alle hoogst gestelde eisen en normeringen. 

voedingsindustrie

Afvalmanagement

Door de jarenlange ervaring op het gebied van afvalzakken, is Abena Re-Seller een ervaren en deskundige partner voor met name horecagroothandels. Abena voert een breed assortiment LDPE afvalzakken en verkoopt sinds begin dit jaar uitsluitend nog gerecyclede afvalzakken. De LDPE afvalzakken zijn gemaakt van Low Density PolyEthyleen en kenmerken zich als dik, taai, sterk, rekbaar en soepel. LDPE afvalzakken zijn 100% recyclebaar! De LDPE afvalzakken van Abena Re-Seller zijn in diverse maten, kleuren en microns leverbaar.

Sinds medio 2021 is Abena Re-Seller gestopt met de verkoop van HDPE afvalzakken. HDPE afvalzakken worden gemaakt uit een mix van voornamelijk nieuwe grondstoffen (virgin materiaal) en zijn dus erg belastend voor het milieu. 

 

Transparantie

De dikte van een afvalzak wordt aangeduid in micron of mu (µ). Hoe meer micron, hoe sterker de zak. Maar ook het materiaal is van invloed op de dikte van de zak. Bij Abena Re-Seller houden wij van transparantie en dat is precies de reden dat wij uitsluitend de exacte microndikte van onze afvalzakken vermelden en niet communiceren met de in de markt gebruikelijke Type coderingen. Een T60 zegt namelijk niets over de dikte van de afvalzak en daarvoor biedt Abena Re-Seller een afvalzakkencalculator tool aan zodat u zelf eenvoudig de microndikte van uw afvalzakken kunt berekenen. Enige dat u nodig heeft is het rolgewicht en de exacte afmetingen. Wilt u hier meer over weten? Neem hiervoor gerust eens contact op met uw vertrouwde accountmanager.

Foodservice

Abena Re-Seller heeft jarenlange ervaring met het leveren van Foodservice disposables aan Verpakkingsgroothandels. Het assortiment bevat drinkbekers, kartonnen koffiebekers en een breed assortiment aan biologisch afbreekbare disposables. Wij hebben eigen productiefaciliteiten in China en wij laten daar de kartonnen koffiebekers maken. Voor aanvragen vanaf 250.000 stuks kunnen wij voor uw organisatie ook Private Label bekers voorzien. Momenteel is het erg lastig om nieuwe voorraad te bestellen uit China en hebben wij te maken met een capaciteitstekort in het zeetransport. Daardoor zijn de prijzen van zeecontainers fenomenaal gestegen van 2.500 dollar tot 17.000 dollar in oktober 2021. Dit heeft enorm veel impact op de producten die wij nu rechtstreeks vanuit China importeren. Nieuw in ons assortiment zijn ons Water Based koffiebekers welke 100% zonder plastic coating zijn geproduceerd.

Abena Re-Seller koffiebekers