Kiezen voor duurzame alternatieven

Alternatieven voor plastic disposables

Nu de verkoop van single used plastics in Europa wettelijk is verboden en ook andere typen plastic naar verwachting in de ban gaan, is het aan te bevelen uw assortiment op orde te brengen. Welke plastics heeft u nog op voorraad en welke duurzame alternatieven zijn hiervoor op de markt? Nu actie ondernemen, voorkomt een onbruikbare restvoorraad en geeft uw klanten tijd om een weloverwogen keuze te maken.

Abena Re-Seller biedt een uitgebreid assortiment disposable producten als duurzaam alternatief voor plastic disposables. Om een goede keuze te maken, moet u niet alleen kijken naar de biologische afbreekbaarheid van een product, maar ook waar het voor gaat dienen. Een kom van suikerriet is duurzamer dan een kom van hout, maar heeft een andere uitstraling. En gaat het om verpakkingsmateriaal, dan is het belangrijk om te kijken naar de houdbaarheid van het te verpakken product en of temperatuur een rol speelt.

Welke duurzame alternatieven zijn er?

Er zijn inmiddels al heel wat duurzame alternatieven voor plastic disposables op de markt en de ontwikkelingen op dat gebied gaan snel. Om het u gemakkelijk te maken, zetten we alle beschikbare duurzame grondstoffen op een rij. Zo kunt u eenvoudig zien welke grondstof het beste past bij uw product.

Papier

Papier is, samen met hout, het duurzaamste alternatief voor plastic. Het is 100% recyclebaar, volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Papier is bijvoorbeeld een interessante keuze voor foodmarkets en om voedingsmiddelen en afhaalmaaltijden in te presenteren.

 

Kies papier als:

 • De houdbaarheid van het voedingsproduct kort is.
 • U het gebruik van hernieuwbare grondstoffen belangrijk vindt.
 • U uw product een natuurlijke uitstraling wilt geven.
 • U de verpakking wilt laten bedrukken.

 

 

 

Alternatieven voor plastic verpakking - papier - ABENA Re-Seller

Hout

Ook hout is volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Het is CO2-neutraal, 100% hernieuwbaar en recyclebaar.

 

Kies hout als:

 • U het gebruik van hernieuwbare grondstoffen belangrijk vindt.
 • U de presentatie van voedingsproducten een natuurlijke uitstraling wilt geven.

 

 

 

alternatief voor plastic disposables - hout - ABENA Re-Seller

Palmbladeren

De productie van palmbladeren is eenvoudig en duurzaam. De palmbladeren die van de bomen vallen, worden verzameld en gereinigd en vervolgens geperst in verschillende maten en vormen. Palmbladeren zijn volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar, 100% hernieuwbaar en 100% vrij van chemicaliën en andere additieven.

 

Kies palmbladeren als:

 • Voedigsproducten direct genuttigd worden. Het gebruik van palmbladeren is daarom zeer geschikt voor streetfood en buffetten.
 • U een natuurlijke uitstraling belangrijk vindt.

 

 

 

Alternatieven voor plastic - palmbladeren - Abena Re-Seller

Suikerrietbagasse

Na de productie van suikerriet wordt het afvalproduct van suikerriet versnipperd en gereinigd tot zogenaamde bagassevezels. Van deze vezels kunnen verschillende soorten producten worden gemaakt die geschikt zijn voor warme en koude gerechten. Suikerrietbagasse is 100% biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar en het is CO2-neutraal.

 

Kies suikerrietbagasse als:

 • De houdbaarheid van de voedingsproducten kort is.
 • U het gebruik van hernieuwbare grondstoffen belangrijk vindt.
 • U een natuurlijke uitstraling belangrijk vindt.

 

 

 

Alternatieven voor plastic - bagasse - Abena Re-Seller

Producten met kaolien coating

Producten met een kaolien coating worden bedekt met een ultradun laagje klei (kaolien). Hierdoor zijn bijvoorbeeld kartonnen bekers geschikt voor warme dranken. Kaolien wordt ook gebruikt bij het maken van porcelein. Het heeft een natuurlijke oorsprong en is biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Kies suikerrietbagasse als:

 • U karton of papier een fraaiere, gladde oppervlaktestructuur wilt geven.

 

 

 

Bekijk en vergelijk duurzame disposables

Download eenvoudig onze catalogus voor een compleet overzicht van ons duurzame assortiment. Wilt u de alternatieven goed beoordelen? Vraag dan een gratis proefpakket aan. Hierin vindt u diverse samples van duurzame alternatieven voor de single use plastics die verboden zijn of binnenkort verboden worden.

Maak gebruik van onze ervaring

Wilt u niet met een restvoorraad eindigen en op tijd genoeg alternatieve producten in huis hebben voor je klanten?  Heeft u vragen omtrend de nieuwe wetgeving of is er net één product dat u niet gesourced krijgt? Laat het ons weten, we helpen u graag via een (telefonisch) consult.