Vacature: Accountmanager Voedingsindustrie

 

Ben jij als Accountmanager op zoek naar een uitdagende sales-functie bij een dynamische, innovatieve en snelgroeiende organisatie? Creëer jij je eigen commerciële kansen en geeft het je een kick als je die nieuwe klant scoort? Dan ben jij de Accountmanager waar wij naar op zoek zijn! Het energieke verkoopteam van Abena Re-Seller is op zoek naar ervaren Accountmanager die de wereld van de Foodindustrie kent en die ervaring heeft met het verkopen van beschermende kleding aan klanten in de Voedingsindustrie.

Jouw uitdaging als Accountmanager Voedingsindustrie

Abena Re-Seller levert een breed pakket aan disposable producten aan groothandels Horeca, Schoonmaak, Verpakkingen en levert ook aan grote afnemers in de voedingsindustrie. Jij biedt een breed assortiment van producten aan, zoals: handschoenen, schoonmaakproducten, afvalzakken, hygiënepapier en beschermende kleding. Meedenken met de (potentiële) klant, je inleven in zijn situatie en de juiste informatie verschaffen, behoren tot je kerntaken. Jouw doel is om (potentiële) klanten op een kwalitatieve en proactieve wijze met kennis van zaken te bedienen. Het maken van offertes, analyses en rapportages is een belangrijk onderdeel van je functie. Hierbij word je ondersteund door je collega’s van de afdeling Verkoop, Orderverwerking en Marketing. Samen met jouw collega van de binnendienst ben je verantwoordelijk voor de omzet en marge doelstellingen binnen jouw rayon.

Functieomschrijving

Als Accountmanager breng je een schat aan werkervaring in, in een team van 7 professionals die met elkaar een winnaarsmentaliteit delen. Samen met dit team ben je verantwoordelijk voor de omzet(groei) en margedoelstellingen van Abena Re-Seller. Je werkt vanuit huis en je gaat op bezoek bij klanten in jouw regio. Je focus ligt met name op koude acquisitie en het verzilveren en uitbouwen van nieuwe klanten. Je rapporteert aan de Salesmanager en deze gaat regelmatig met je mee in het veld en biedt begeleiding op het gebied van sales- en accountmanagement. Twee keer per maand ga je naar kantoor voor werkoverleg met je collega’s op kantoor en voor de maandelijkse Salesmeeting.

Belangrijke taken

 • New business development. Acquisitie van nieuwe opdrachtgevers en inspringen op nieuwe marktkansen met een breed assortiment aan facilitaire producten.
 • Accountmanagement: onderhouden en verder uitbouwen van bestaande relaties.
 • Bewerken van het marktsegment Voedingsindustrie alsmede groothandels Horeca & Schoonmaak.
 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en dit vertalen als input voor productontwikkeling.
 • Onderhandelen over prijzen en deals maken voor rechtstreekse leveringen vanuit de producent uit China voor beschermende kleding en het bespreken van leveringscondities en het maken van jaarafspraken.
 • Vastleggen, plannen en up-to-date houden van gegevens in het CRM-systeem (Salesforce)

Functie-eisen en persoonlijkheid

Voor deze vacature is het belangrijk dat je wil meegroeien en bouwen aan de organisatie. Je hebt ruime ervaring opgedaan met het verkopen van beschermende kleding in het segment voedingsmiddelenindustrie, bent authentiek en hebt een groot doorzettingsvermogen. Je bruist van de energie en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Met jouw persoonlijkheid en enthousiasme weet jij anderen te motiveren en draagvlak te creëren. Je bent ondernemend, een doorzetter en neemt de leiding in het aanboren van nieuwe en bestaande markten, zonder de rest van het team uit het oog te verliezen.

Je bent commercieel ingesteld en resultaatgericht en behaalt je targets door oprecht geïnteresseerd te zijn in je gesprekspartner. Met jouw communicatieve en sociale vaardigheden, ben je een prettige gesprekspartner met een hoge gunfactor.

Dit profiel sluit bij jou aan:

 • Bewezen trackrecord in sales/ commerciële rollen, in foodbranche
 • Relatiebouwer van nature
 • Sociaal en communicatief vaardig
 • Uitstekend in staat om zelfstandig te werken, maar in doen en laten ook een teamspeler
 • Hands-on mentaliteit en groot doorzettingsvermogen
 • HBO werk- en denkniveau, aangevuld met ruime werkervaring waar (koude) acquisitie een groot deel van je werkzaamheden was   
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat heeft Abena jou te bieden?

 • Bij Abena kom je terecht in een open en dynamische werkomgeving waar kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.
 • Samenwerken met leuke en gedreven collega’s in een prettige en informele werksfeer.
 • Abena Re-Seller inspireert om te groeien, niet alleen in omzet maar ook t.a.v. jouw persoonlijke groei. Er wordt dan ook geïnvesteerd in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed vast salaris met een aantrekkelijke prestatiebonus, 8% vakantietoeslag.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, laptop, onkostenvergoeding, pensioenregeling.
 • Wij bieden je een jaarcontract en bij goed functioneren heb je uitzicht op een vast dienstverband.
 • 26 vakantiedagen, 3¼ ATV dagen en 4 roostervrije dagen op basis van 40-urige werkweek.
team reseller abena

Over Abena

Abena Nederland

Dit dynamische en sterk groeiende bedrijf is gevestigd in Boxmeer en heeft een groot magazijn in Heijen en er wordt veel samengewerkt met het Deens hoofdkantoor. Totaal werken er bij Abena Nederland 65 mensen. Abena heeft een sterke positie in de gezondheidszorg en hier ziet een speciaal team op. De laatste jaren is Abena ook sterk gegroeid buiten de zorg en deze markt wordt bewerkt door Abena Re-Seller.

 

Over Abena Re-Seller BV

Re-Seller importeert en distribueert (vanuit eigen verkoopkantoor in China) een breed assortiment aan disposables en richt zich op groothandels Horeca, Schoonmaak en grote klanten in de Voedingsindustrie. Abena Re-Seller belevert ongeveer 240 groothandels in Nederland. Kijk voor meer informatie op onze website www.abenareseller.nl.

Abena Group

De geschiedenis van Abena gaat terug tot het jaar 1953. Abena is vertegenwoordigd in meer dan 55 landen en telt 17 vestigingen wereldwijd en er werken bijna 1900 mensen. Hierdoor hebben we een wereldwijd sourcing netwerk, profiteren klanten van onze schaalgrootte en hebben we de financiële slagkracht om te blijven innoveren.

Ondanks onze groei blijven we met beide benen op de grond. Als familiebedrijf zijn we koersvast. We hebben een gezonde financiële positie en zijn niet beursgenoteerd. Wij werken niet voor aandeelhouders, maar voor onze klanten.

Solliciteer nu!

Bij interesse ontvangen wij jouw sollicitatie graag. We gaan uiteraard vertrouwelijk met jouw gegevens om en nemen altijd binnen vijf werkdagen contact met je op. Heb je interesse en voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hans Kaat, Salesmanager Abena Re-Seller via het telefoonnummer 06 10435684. Hij staat je graag te woord. Je kunt ook mailen naar h.kaat@abenareseller.nl.

De sollicitatieprocedure verloopt via het recruitmentbureau Velde. Dien hier je sollicitatie in.