Accountmanager Abena Re-Seller

Regio Noord-Nederland

Ben jij als Accountmanager op zoek naar een uitdagende sales-functie bij een dynamische, innovatieve en groeiende organisatie? Weet jij je in te leven in de doelgroep, herken en benut je commerciële kansen en geeft het je een kick als je die nieuwe klant scoort? Dan zit je bij Abena Re-Seller goed op je plek! Het energieke verkoopteam zoekt een ervaren Accountmanager die in de regio Noord Nederland bestaande klanten gaat uitbouwen en nieuwe deuren gaat openen.

 • MBO / HBO werk- en denkniveau
 • Minstens vijf jaar relevante verkoopervaring, waar new business onderdeel van uitmaakte
 • Verkoopervaring binnen het segment schoonmaak is een pre, zodat je kennis meebrengt van de producten
 • Bij voorkeur woonachtig in Midden-Nederland

Abena Re-Seller?

Abena Re-Seller, onderdeel van Abena Nederland, groeit flink. Als Deense fabrikant en importeur van hygiëne disposables liggen de roots en het netwerk van Abena in de zorgsector, maar met de kennis en ervaring van disposable producten groeit de organisatie ook sterk buiten deze sector. Dankzij het wereldwijde sourcing netwerk en eigen productiefaciliteiten is Abena in staat producten te leveren van een constante hoge kwaliteit en een duurzame inslag.

Nieuwsgierig naar de vacature? In het filmpje hiernaast vertelt Hans Kaat – Salesmanager – wat Abena Re-Seller doet en naar wie we op zoek zijn.

Jouw uitdaging als Accountmanager

Abena Re-Seller levert disposable producten aan de horeca, schoonmaakgroothandels en de verpakkings- en voedingsindustrie. Dat is dan ook waar jij je op focust. Je laat jouw klanten groeien en spendeert de helft van je tijd aan het binnenhalen van new business.

Jij biedt een breed aanbod van producten aan, zoals: afvalzakken, hygiënepapier, foodservice, handschoenen, beschermende kleding en cleaning. Meedenken met de (potentiële) klant, je inleven in zijn situatie en de juiste informatie verschaffen, behoren tot je kerntaken. Doel is om (potentiële) klanten op een kwalitatieve en proactieve wijze met verstand van zaken te bedienen. Uiteraard horen werkzaamheden als het maken van offertes, analyses en rapportages bij je functie. De afdeling Verkoop, Orderverwerking en Marketing helpen je hierbij.

Jouw verantwoordelijkheden

Samen met jouw collega van de binnendienst ben je verantwoordelijk voor de omzet en marge binnen jouw rayon. Regio Noord Nederland omvat de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Noord-Holland, een deel van Utrecht en een deel van Gelderland.

Je werkzaamheden in het kort:

 • onderhouden van bestaande relaties met als doel: groei door cross- en upsell;
 • bezoek van groothandels Cleaning en Horeca in de regio;
 • zoeken van new business en koude acquisitie;
 • vastleggen, plannen en up-to-date houden van gegevens in het CRM-systeem.

Jouw persoonlijkheid

Jij bruist van de energie en je bent gedreven om nieuwe contacten aan te boren en je verkoopdoelstellingen te realiseren. Met jouw persoonlijkheid en enthousiasme weet jij anderen te motiveren en draagvlak te creëren. Je bent ondernemend, een doorzetter en neemt de leiding in het aanboren van nieuwe en bestaande markten, zonder de rest van het team uit het oog te verliezen. Je bent commercieel ingesteld en resultaatgericht, maar behaalt je targets door oprecht geïnteresseerd te zijn in je gesprekspartner. Met jouw communicatieve en sociale vaardigheden, ben je een prettige gesprekspartner met een hoge gunfactor.

Daarnaast kun jij onderstaand linkje afvinken:

 • mbo/hbo werk- en denkniveau;
 • minstens 5 jaar relevante verkoopervaring, waar new business onderdeel van je functie was;
 • verkoopervaring binnen het segment schoonmaak is een pré, zodat je kennis meebrengt van de producten;
 • bij voorkeur ben je woonachtig in Midden-Nederland.

Wat heeft Abena jou te bieden?

 • Een fulltime sales functie, met een hoge mate van vrijheid waarin jouw eigen initiatief wordt toegejuicht;
 • Een diverse groep aan klanten en producten, waardoor jouw dagen uitdagend en afwisselend zijn;
 • Samenwerken met leuke en gedreven collega’s in een prettige en informele werksfeer.
 • Abena groeit en inspireert om te groeien, niet alleen in omzet maar ook t.a.v. jouw persoonlijke groei. Er wordt dan ook geïnvesteerd in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Vast marktconform salaris, prestatiebonus, 8% vakantietoeslag;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden waaronder een auto, laptop, iPad en iPhone;
 • 26 vakantiedagen, 3¼ ATV dagen en 4 roostervrije dagen op basis van 40-urige werkweek.

Waar kom je te werken?

Abena Reseller is onderdeel van Abena Nederland, gevestigd in Boxmeer. Het team is dagelijks bezig om (potentiële) klanten te voorzien van het beste advies als het gaat om het gebruik van kwalitatief hoogwaardige disposables. Abena is een Deens familiebedrijf, opgericht in 1953. Inmiddels zijn we met 1900 medewerkers actief in 85 landen. Abena is dynamisch, innovatief, inspirerend en richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, maar is daarnaast ook steeds meer actief in branches daarbuiten. Abena groeit sterk als producent en leverancier van producten voor incontinentie, wassen & huidverzorging, infectiepreventie en facilitaire producten.

Kijk voor meer informatie over Abena Re-Seller op www.abena-reseller.nl 

Interesse?

De sollicitatieprocedure loopt via Steamz. Stuur jouw CV en motivatie naar:

Gabie van Heuven
M: 31 6 422 548 62
E: gabie@steamz.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.